Індійський дієтолог Пуджа Махіджа заявила в Instagram, що всупереч поширеній думці кава не наділяє нас додатковою енергією, а «бере її у позику» в організму, передають Патріоти України.
Вона відзначила, що почуття бадьорості та приплив енергії після чашки кави пов’язані зі стимулюючою дією кофеїну, який, будучи стимулятором, змушує організм витрачати ресурси.
Кофеїн схожий по структурі з аденозином, що викликає сонливість. Забиваючи аденозинові рецептори у мозку, діюча речовина кави дає лише ілюзію бадьорості. Організм, що вимагає відпочинку створить нові рецептори і спати згодом захочеться ще сильніше.
Раніше лікар-невролог мережі клінік «Атлас» Ігор Мацокін розповів, що людям, які перенесли COVID-19, викликаний штамом «омікрон», не варто боротися із сонливістю за допомогою кави. За словами фахівця, кофеїн виснажує в організмі запаси АТФ — аденозинтрифосфорної кислоти, яка відіграє важливу роль в обміні енергії та речовин в організмі, а після COVID-19 вони «і так мінімальні».
Кава - це традиційний ранковий ритуал мільйонів людей. Ми віримо, що вона заряджає енергією, стимулює мозок і допомагає прокинутися. Але чому тоді після чашки ароматного напою багато хто відчуває… ще більшу втому та сонливість, передають Патріоти Украї...
Мабуть, це один із найпростіших способів приготування свинячої грудинки для м’ясної нарізки. Попередньо маринувати свинину не треба. Потрібні свиняча грудинка, соєвий соус і за бажанням її можна доповнити часником і солодкою паприкою. Соєвий соус дає п...