Це може здивувати! Якою водою не можна заливати картоплю

Далеко не завжди видходить дійсно якісно зварити картоплю. Овоч часто стає схожим на клей або ж залишається твердим та прісним. Вся помилка в тому, ви заливаєте продукт неправильною водою, передають Патріоти України.

Редакція FoodOboz розповість, як правильно відварювати картоплю. Потрібно знати всього декілька простих секретів.

Якою водою краще заливати картоплю перед відварюванням

Варіння картоплі здається простою справою, проте навіть тут є певні нюанси. Більшість із нас звикли просто класти очищену картоплю в холодну воду, не задумуючись над тим, який вплив має температура води на готову страву та її корисність. Вибір між холодною чи гарячою водою залежить від того, якого результату ви хочете досягти та який вид картоплі готуєте.

Відварювання картоплі шматочками

Якщо картопля вже нарізана на шматочки або готується для пюре, кухарі рекомендують заливати її саме гарячою водою. Гаряча вода дозволяє зберегти більше корисних речовин, адже в холодній воді картопля поступово втрачає їх під час нагрівання. Картоплю варять на середньому вогні приблизно 20 хвилин, перевіряючи готовність виделкою — вона повинна легко входити в шматочок.

Відварювання картоплі "в мундирі"

Для картоплі в кожушках (із шкіркою), яка багата на калій, підходить інший підхід. Її слід заливати холодною водою так, щоб вода покривала овочі на 2-3 см. Це дозволяє картоплі рівномірно прогріватися, зберігаючи максимум корисних елементів, таких як калій, фосфор, кальцій, залізо, а також вітаміни групи B, A, C. Готується така картопля на середньому вогні в підсоленій воді.

Якою водою не можна заливати картоплю

Ні в якому разі не використовуйте теплу або кімнатної температури воду для картоплі, адже це сприяє нерівномірному прогріванню та зменшує вміст корисних речовин.

Є секрет! Що кинути у воду при варінні яєць, щоб шкаралупа з них злітала за секунду

п’ятниця, 6 червень 2025, 18:05

На перший погляд може здатися, що говорити про варіння яєць немає сенсу – все і так зрозуміло і гранично ясно. Однак із варінням яєць не все так однозначно. Потрібно знати тонкощі та нюанси, як правильно зварити яйця, щоб отримати смачний продукт без «...

Бережіться! ТОП-3 невідворотні наслідки від надмірного вживання солі

п’ятниця, 6 червень 2025, 17:12

Попри сформовану думку, сама по собі сіль, а точніше хлорид натрію, не становить небезпеки для організму, а, навпаки, грає важливу роль у його роботі. Без солі неможливий нормальний баланс рідини в організмі, до того ж вона регулює кров’яний тиск та ба...