Оливкову олію з давнини називали «рідким золотом» і застосовували не тільки в кулінарії, а й косметології, медицині, передають Патріоти України.
Сучасні господині використовують олію з оливи не тільки для приготування салатів, але і для вирішення дрібних кухонних завдань.
Після миття на обробну дошку, лопатки та інше начиння з дерева наносять легкий шар оливкової олії.
Продукт просочує вироби, запобігаючи розтріскування та знебарвлення. Через 5 хв. після нанесення протирають м’якою тканиною.
На м’яку тканину наносять пару крапель олії та протирають предмети з нержавіючої сталі. Потім поверх полірують сухою ганчіркою.
Предмети набувають блиску та забезпечується захист від корозії та тьмяного відтінку.
З приладами із благородного металу аналогічна ситуація. Полірування оливковою олією уповільнює окислення, що у перспективі призводить до тьмяного кольору.
Папір злегка просочують олією і залишають на 15 хв. Етикетка легко відклеїться, а сліди легко можна змити водою.
Ось що станеться, якщо зберігати лимони в морозилці, передають Патріоти України.
Забудьте про дорогі креми від зморшок і укол ботокса - справжній секрет молодості може ховатися у простій горстці арахісу, яку варто з’їдати щодня, передають Патріоти України. Група вчених з Університету Барселони виявила, що арахіс уповільнює старіння...