Кава — це надзвичайно корисний напій, який не лише покращує увагу та мислення, а також діє як протизапальний засіб. Однак, надмірне вживання кави або розпиття напою у невідповідний час може призвести до проблем зі сном та нервовості, передають Патріоти України.
Коли саме варто зупинитись та уникнути вживання кофеїну, розповіли в Eat This, Not That. Ознайомтесь із цією інформацією та слухайте своє тіло, щоб отримати максимальну користь та уникнути можливих негативних ефектів від улюбленого напою.
Після полудня
Після 12:00 краще уникати кави, оскільки це може вплинути на ваш сон. Спробуйте замінити гарячу ранкову каву на холодну, оскільки вона, зазвичай, містить більше кофеїну. Випийте її до 11:30, щоб уникнути бажання випити ще одну чашку. Таким чином вам вистачить енергії на довше і ви зможете обійтися без кави після обіду.
Після 2 випитих чашок
Оптимально обмежити споживання кави до 2-3 чашок на день та пити напій повільно. Понад 3-4 чашок може призвести до зневоднення, а вживання понад 4 чашок щодня може негативно вплинути на ваше здоров'я. Дотримуючись цієї межі, ви уникнете можливих ризиків.
На порожній шлунок
Щоб уникнути дискомфорту від ранкової кави, вибирайте органічні зерна з низьким рівнем токсинів та високим вмістом антиоксидантів. Крім того, додавайте молоко, щоб зменшити кислотність напою. Якщо у вас є проблеми з печією або травленням, спробуйте холодну каву, оскільки вона менш кисла. Заваріть її на ніч для отримання кращого смаку.
При високому холестерині
Якщо у вас високий рівень холестерину, не обов'язково повністю відмовлятися від кави. Важливо звернути увагу на спосіб її приготування. Зокрема, нефільтрована кава з французького преса може підвищити рівень "поганого" холестерину ЛПНЩ, а тому щоб уникнути цього, краще обирайте каву, відфільтровану паперовим фільтром.
Щодня
Кава може викликати залежність через її вплив на рівень енергії. А щоб уникнути втоми, важливо не зловживати стимуляторами. Спробуйте пити каву 4-5 днів на тиждень, а в інші дні замінюйте її матчею або зеленим чаєм. Це допоможе підтримати енергію без звикання.
Соя - популярна бобова культура, що походить з Азії і вже давно є основною частиною кухні в Китаї, Японії та Кореї, передають Патріоти України. В Європу вона прийшла у XIX столітті завдяки австрійському професору Хаберланду, який сприяв її адаптації до...
Зелений чай очолює список продуктів, які варто регулярно вживати, особливо якщо ми хочемо зберегти здоров’я на довгі роки. Його корисні властивості важко переоцінити. Однак виявляється, що за допомогою простого прийому можна посилити його дію, передают...