Серцево-судинні захворювання залишаються серйозною загрозою для багатьох, а тому зміна способу життя може суттєво вплинути на зниження можливих ризиків. Один із простих кроків — включити корисні продукти до раціону, зокрема авокадо, як джерело корисних жирів, передають Патріоти України.
Дослідження показало, що вживання цього фрукту хоча б двічі на тиждень може зменшити ризик серцево-судинних захворювань та ішемії серця. Чому вам слід додати цей продукт до салатів, тостів або смузі, розповіли в Eat This, Not That.
Про дослідження
Протягом тридцяти років учасники дослідження регулярно заповнювали анкети про свій раціон, включаючи згадування про споживання авокадо. Хоча такі дослідження дають цінну інформацію, проте їх результати можуть містити похибки через самообстеження учасників.
Учасники дослідження
Дослідження охопило понад 109 тисяч людей без історії раку, інсультів чи серцевих хвороб, що спостерігались впродовж багатьох років. Учасники були здебільшого медичними працівниками зі США, що слід враховувати при оцінці результатів. Крім того, ці дані підкреслюють важливість ранньої профілактики та здорового способу життя для зниження ризиків серйозних захворювань.
Спостереження
Науковці виявили, що регулярне споживання авокадо може знизити ризик ішемічної хвороби серця на 21% та серцево-судинних захворювань на 16%. Для цього достатньо вживати дві порції фрукта на тиждень, що становить близько 80 грамів.
Значення для здоров’я
Для підтримки здоров’я серця замініть насичені жири у раціоні на ненасичені, такі як авокадо. Наприклад, ви можете вживати 70-100 г авокадо замість масла чи сиру — цей простий крок може знизити ризик серцевих захворювань на 16-22%. Поєднуйте цей метод з іншими здоровими звичками, щоб покращити роботу серця та загальне самопочуття.
Гречана крупа - не новинка на українських столах, але багато хто досі не знає, що вона буває різною й що її корисні властивості залежать від способу обробки. Біла чи смажена, у гарнірі чи як начинка - гречка заслуговує на більше місце в нашому раціоні,...
Мільйони людей починають день з кави ще до сніданку. Але чи така звичка дійсно корисна для шлунково-кишкового тракту? Експерти розповідають, коли кава на голодний шлунок . це стимул, а коли - шкода, передають Патріоти України. Кава стимулює вироблення ...