Зазвичай, усі купують пиво в магазині, але його можна приготувати і вдома. Вийде навіть смачніше, радять Патріоти України.
Пиво на меді
Інгредієнти:
- Вода – 16 л
- Рідкий мед – 2 л
- Хміль – 20 г
- Пивні дріжджі – 10 г
Спосіб приготування:
- Закип’ятити половину підготованої води у великій каструлі.
- У киплячу воду влити мед, ретельно перемішати, щоб не залишилося грудочок або вкраплень меду.
- Варити протягом години.
- Долити літр води в отриманий медовий відвар.
- Додати хміль, дуже ретельно перемішати.
- Варити ще 60 хвилин. Важливо: у перші пів години піну не знімати. Якщо значна частина рідини випарується, долийте трохи окропу з чайника.
- Охолодити суміш. Це необхідно для того, щоб у рідині не завелися мікроорганізми. Можна використовувати ванну, наповнену крижаною водою.
- Перелити пиво в ємність, де воно буде бродити. Додати пивні дріжджі. Все це можна робити у звичайній каструлі.
- Перенести до темного прохолодного приміщення на 10 днів.
- Підготувати пляшки для зберігання — підійдуть скляні посудини зі щільною кришкою або ж пластикові пляшки. На дно кожної з них додати ложку меду — такого, який використовувався під час пивоваріння.
- Злити пиво в пляшки за допомогою трубочки.
- Залишити в темряві та прохолоді на 20–30 днів. Якщо пити медове пиво одразу, його смак може здатися занадто різким та гірким.
Рецепт світлого пива
Інгредієнти:
- Вода – 35 л
- Цукор – 1,5 склянки
- Ячмінний солод – 5 кг
- Хміль – 45 г
- Пивні дріжджі – 25 г
Спосіб приготування:
- Налити в простерилізовану каструлю воду, поставити на помірний вогонь.
- Змолоти солод у кавомолці або за допомогою блендера, загорнути в марлю, занурити у воду, витримати за температури 65 градусів на маленькому вогні 90 хвилин. Потім ще 5 хвилин — за температури 80 градусів.
- Вийняти мішечок із солодом, промити його у воді, що залишилася, змішати її із суслом (воно все ще має бути досить гарячим).
- Варити суміш, поки не закипить.
- Додати приготований заздалегідь хміль — 15 г від загальної кількості.
- Кип’ятити ще годину, потім всипати хміль.
- Потримати на вогні 10 хвилин, після цього поставити в холодне місце і повністю охолодити.
- Додати пивні дріжджі, ретельно перемішати.
- Поставити каструлю з майбутнім пивом у темне прохолодне приміщення для процесу бродіння. Він триватиме 10 днів. Не забудьте встановити спеціальну гідрозатичку.
- Через 10 діб процідити, додати цукровий пісок, добре перемішати.
- Розлити по стерилізованих пляшках (їх потрібно обробити так само, як банки для консервування).
- Помістити в темне прохолодне приміщення на 20–21 день для дозрівання та набуття пивного смаку й аромату. Періодично струшувати.
Млинців багато не буває. Це є істина. Скільки не напечеш млинців, тарілка лишається пуста. Млинець за млинцем, з варенням чи сметаною, а може й зі згущеним молоком — це дуже смачно. Пропонуємо вам приготувати улюблену багатьма страву за цим лінивим рец...
Тефтелі бувають різні, але базовий принцип приготування один. Це кульки з м’ясного фаршу з додаванням круп, іноді хліба чи подрібнених сухарів, передають Патріоти України. М’ясними кульками навряд чи когось здивуєш. Але можна поекспериментувати зі смак...