"Вам точно сподобається!": Клопотенко поділився рецептом ніжного та швидкого пирога із вишнями

"Цей десерт я відношу до категорії «коли гості на порозі», а також раджу всім, хто хоче навчитися готувати випічку, починати саме з таких рецептів", - радить кулінар Євген Клопотенко на своєй сайті, передають Патріоти України, - та продовжує:

"Цей десерт дуже простий у приготуванні, втім виглядає яскраво. Завдяки рідкому тісту пиріг виходить дуже ніжним, а поєднання вишні та цедри лимону робить його насправді чарівним. Крім того, інгредієнти для такого клафуті наявні практично на кожній кухні, так що починайте готувати прямо зараз.

Час приготування - 40 хвилин

Порції - 6

Інгредієнти

  • Борошно (і додатково для посипання форми) - 200 г
  • Яйце - 4 шт.
  • Цукор - 200 г
  • Молоко - 400 мл
  • Вишня - 500−600 г
  • Лимон (цедра) - 1 ст. л.
  • Бадьян - 1 шт.
  • Вершкове масло (для змащування форми) - 20 г
  • Цукор ванільний (або ваніль в стручку) - 10 г

Покроковий рецепт

Вишні помийте, видаліть кісточки і складіть в окрему миску. Можна просто видавлювати кісточки руками, а можна скористатися спеціальним інструментом для їх видалення. У сезон використовуйте свіжу вишню, вона більш соковита і ароматна, але з мороженою вишнею теж виходить чудово, так що можете готувати такий клафуті круглий рік.

Розігрійте духовку в стандартному режимі (без конвекції) до температури 180 градусів. У мисці змішайте яйця і цукор. Добре перемішайте яйця і цукор за допомогою вінчика, але не збивайте суміш в дуже пишну піну. Додайте ванільний цукор. Якщо у вас є натуральний стручок ванілі, використовуйте його насіння - буде ще смачніше.

Тепер додайте попередньо просіяне борошно. Я завжди рекомендую просівати борошно при приготуванні випічки - так вона виходить більш ніжною. Збийте вінчиком до отримання однорідної консистенції. Суміш повинна нагадувати густу сметану.

Невеликою цівкою додайте в суміш молоко, продовжуючи постійно її перемішувати. Тепер вона повинна нагадувати дуже рідку сметану.

Натріть лимонну цедру на дрібній тертці в миску з вишнями. Вишня і цедра - відмінне смакове поєднання, яке надасть вашій випічці неповторного смаку.

Форму для випічки змастіть вершковим маслом. Найкраще для клафуті підходить форма для приготування тарту. Я взяв форму діаметром 27 см.

У змащену форму додайте столову ложку борошна і зробіть так звану «французьку сорочку». Для цього рівномірно розподіліть борошно у формі, перевертаючи її в різні боки. На масло повинен налипнути тонкий шар борошна. Борошно, що залишилося, висипте з форми. Такий прийом не дасть вашій випічці пристати до форми і ви зможете нарізати клафуті на красиві шматочки.

Злийте зайвий сік з ємності з вишнею. Насипте у форму суміш з вишні та лимонної цедри і рівномірно розподіліть її по всьому діаметру форми. Залийте вишню тістом, так щоб воно рівномірно розподілилося формою.

У середину пирога додайте зірочку бадьяна. Він подарує вашому клафуті приємну анісову нотку. Загалом це не обов’язково, але я дуже рекомендую. Поставте пиріг в розігріту духовку на 40−50 хвилин.

Щоб перевірити готовність пирога, проштрикніть його дерев’яною зубочисткою. Якщо тісто готове, воно не повинно до неї приставати. Готовий клафуті остудіть за кімнатної температури, посипте цукровою пудрою і подавайте. Пиріг можна зберігати в холодильнику, закривши харчовою плівкою, протягом двох днів.

Смакота! Олів’є з курячою грудкою та заправкою з гірчицею на новий лад

середа, 23 квітень 2025, 18:12

Олів’є з курячою грудкою та заправкою з гірчицею стоїть на вищому гастрономічному рівні, ніж звичайний завдяки декільком кулінарним хитрощам, передають Патріоти України. Для соусу:. Приготуйте соус для олів’є. Зваріть круто яйця (не більше 7 хвилин піс...

Є секрет! Як відварити яловичину, щоб вона вийшла ніжною та смачною

середа, 23 квітень 2025, 17:12

Відварена яловичина – дуже корисний для здоров’я продукт. Приготовлена таким чином яловичина забезпечує організм залізом і підтримує рівень еритроцитів у крові. Якщо знати спосіб, завдяки якому навіть найжорсткіше м’ясо стане м’яким, вийде приготувати ...