Літні ягоди – це не тільки про сезонні десерти, а й про запаси на зиму. Особливо якщо йдеться про малину. Вона ніжна, соковита й ароматна, але разом з тим дуже вибаглива в зберіганні. Часто після розморожування з красивих ягід залишається лише пюре. Але правильна заморозка допоможе зберегти і зовнішній вигляд, і смак так, ніби ягода щойно з грядки, передають Патріоти України.
Редакція FoodOboz розповість, як правильно заморозити малину на зиму. Всього кілька простих правил допоможуть отримати ідеальну заготівлю.
Найперше, на що варто звернути увагу, – це стан ягід перед заморожуванням
Якщо малина чиста й зібрана з куща без бруду чи комах, мити її не обов’язково. Ягода дуже швидко вбирає вологу, а це може зіпсувати весь процес. Але якщо все ж потрібно її промити – робіть це обережно й одразу викладайте в один шар на рушник, щоб вона повністю висохла. Мокра малина – майже гарантія того, що після морозилки вона перетвориться на кашу.
Другий ключовий момент – початкова заморозка
Ягоди не варто відразу складати в пакет або контейнер. Спочатку розкладіть їх на тацю або дошку, застелену пергаментом, так, щоб вони не торкалися одна одної. Потім помістіть усе це в морозильну камеру на кілька годин. Коли малина схопиться, її можна акуратно пересипати в ємність для зберігання. Завдяки цьому вона не злипнеться, не помнеться і збереже форму.
Для зберігання найкраще підійдуть щільні пакети із застібкою або харчові контейнери з кришкою
З пакетів потрібно максимально видалити повітря – це мінімізує контакт із вологою та запахами інших продуктів у морозилці. До того ж так малина довше залишатиметься ароматною та смачною.
Не заморожуйте великі порції
Поділіть ягоди на стільки частин, скільки плануєте використовувати за один раз. Повторна заморозка повністю руйнує структуру малини, і після неї від ягід нічого не лишиться. А розморожувати найкраще просто при кімнатній температурі, а не в холодильнику. Якщо залишити мішечок з ягодами в холоді на ніч – результат буде такий самий, як і при неправильному зберіганні: розмокла й неприваблива маса.
Кава - це традиційний ранковий ритуал мільйонів людей. Ми віримо, що вона заряджає енергією, стимулює мозок і допомагає прокинутися. Але чому тоді після чашки ароматного напою багато хто відчуває… ще більшу втому та сонливість, передають Патріоти Украї...
Мабуть, це один із найпростіших способів приготування свинячої грудинки для м’ясної нарізки. Попередньо маринувати свинину не треба. Потрібні свиняча грудинка, соєвий соус і за бажанням її можна доповнити часником і солодкою паприкою. Соєвий соус дає п...