Літні ягоди – це не тільки про сезонні десерти, а й про запаси на зиму. Особливо якщо йдеться про малину. Вона ніжна, соковита й ароматна, але разом з тим дуже вибаглива в зберіганні. Часто після розморожування з красивих ягід залишається лише пюре. Але правильна заморозка допоможе зберегти і зовнішній вигляд, і смак так, ніби ягода щойно з грядки, передають Патріоти України.
Редакція FoodOboz розповість, як правильно заморозити малину на зиму. Всього кілька простих правил допоможуть отримати ідеальну заготівлю.
Найперше, на що варто звернути увагу, – це стан ягід перед заморожуванням
Якщо малина чиста й зібрана з куща без бруду чи комах, мити її не обов’язково. Ягода дуже швидко вбирає вологу, а це може зіпсувати весь процес. Але якщо все ж потрібно її промити – робіть це обережно й одразу викладайте в один шар на рушник, щоб вона повністю висохла. Мокра малина – майже гарантія того, що після морозилки вона перетвориться на кашу.
Другий ключовий момент – початкова заморозка
Ягоди не варто відразу складати в пакет або контейнер. Спочатку розкладіть їх на тацю або дошку, застелену пергаментом, так, щоб вони не торкалися одна одної. Потім помістіть усе це в морозильну камеру на кілька годин. Коли малина схопиться, її можна акуратно пересипати в ємність для зберігання. Завдяки цьому вона не злипнеться, не помнеться і збереже форму.
Для зберігання найкраще підійдуть щільні пакети із застібкою або харчові контейнери з кришкою
З пакетів потрібно максимально видалити повітря – це мінімізує контакт із вологою та запахами інших продуктів у морозилці. До того ж так малина довше залишатиметься ароматною та смачною.
Не заморожуйте великі порції
Поділіть ягоди на стільки частин, скільки плануєте використовувати за один раз. Повторна заморозка повністю руйнує структуру малини, і після неї від ягід нічого не лишиться. А розморожувати найкраще просто при кімнатній температурі, а не в холодильнику. Якщо залишити мішечок з ягодами в холоді на ніч – результат буде такий самий, як і при неправильному зберіганні: розмокла й неприваблива маса.
Гречана крупа - не новинка на українських столах, але багато хто досі не знає, що вона буває різною й що її корисні властивості залежать від способу обробки. Біла чи смажена, у гарнірі чи як начинка - гречка заслуговує на більше місце в нашому раціоні,...
Мільйони людей починають день з кави ще до сніданку. Але чи така звичка дійсно корисна для шлунково-кишкового тракту? Експерти розповідають, коли кава на голодний шлунок . це стимул, а коли - шкода, передають Патріоти України. Кава стимулює вироблення ...