Відомий український кухар поділилася своїми кращими рецептами маринаду для шашлику і дала пораду щодо вибору м'яса

Відомий український кухар-кондитер, засновниця і викладач школи «GL», а також переможниця і суддя кулінарного проекту «МастерШеф» Ліза Глинська поділилася улюбленими рецептами маринаду для шашлику, а також розповіла, яке м'ясо краще вибирати, зазначають Патріоти України.

Для шашлику вона «дозволяє» брати будь-яке м'ясо: свинину, яловичину, баранину, курку, індичку, проте спочатку варто видалити сухожилля, а саме м'ясо — нарізати поперек волокон. Шматочки повинні бути розміром із сірникову коробку або яйце. Якщо м'ясо свіже, молоде, його можна просто посолити і поперчити.

Але базове правило маринаду — чим більше цибулі, тим краще. Можна додати часник, імбир, паприку, запашний перець …

Сама Ліза не використовує для маринадів ні майонез, ні кетчуп, ні оцет, і ділиться улюбленими рецептами.

Фірмовий маринад від Коханого

Вода + соєвий соус — в пропорції 2: 1.

Нарізати м'ясо на шматочки, помістити в контейнер і залити маринадом так, щоб він повністю покрив м'ясо. Залишити на 10−12 годин в холодильнику.

Цибулевий маринад

Цибулю подрібнити в пюре, а перед смаженням промокнути м'ясо. Або ж використовувати цибулевий сік.

Кефірний маринад

Кефір + цибуля (кільцями), пропорції 1: 1 + 1 ст. л. хмелі-сунелі.

Мінеральний маринад

Мінеральна вода + цибуля, 1: 1 + 1 ст. л. рослинного масла + 1 ст. л. приправ.

Винний маринад

Біле вино + цибуля, 1: 1 + можна додати свіжий базилік.

Маринад з ківі

Ківі + цибуля.

Ківі пробити блендером до пюре, перетерти через сито, щоб позбутися від чорних насіння. Змішати з дрібно натертим луком. Залишити м'ясо в маринаді на 10−12 годин.

Важливо: сіль і перець додаємо в усі маринади, крім маринаду з соєвим соусом.

Не відірватися! Смачна піца з листково-дріжджового тіста - перекус нашвидкуруч

субота, 22 лютий 2025, 18:04

Приготуйте смачну піцу з листкового тіста. Швидка страва без заморочок за лічені хвилини, передають Патріоти України. Інгредієнти. Приготування. Викладіть тісто на рівну поверхню, щоб розморозилося. Після того розкачайте його до однакової товщини та р...

Господиням на замітку! Навіщо насправді потрібно промивати крупи - не всі про це знають

субота, 22 лютий 2025, 17:05

Не всі господині люблять витрачати свій час на такий важливий етап приготування їжі, як попереднє промивання крупи, передають Патріоти України. На їх думку, крупа і так чиста. До того ж термічна обробка дозволить знищити шкідливі мікроорганізми. Проте ...