Для шашлику вона «дозволяє» брати будь-яке м'ясо: свинину, яловичину, баранину, курку, індичку, проте спочатку варто видалити сухожилля, а саме м'ясо — нарізати поперек волокон. Шматочки повинні бути розміром із сірникову коробку або яйце. Якщо м'ясо свіже, молоде, його можна просто посолити і поперчити.
Але базове правило маринаду — чим більше цибулі, тим краще. Можна додати часник, імбир, паприку, запашний перець …
Сама Ліза не використовує для маринадів ні майонез, ні кетчуп, ні оцет, і ділиться улюбленими рецептами.
Фірмовий маринад від Коханого
Вода + соєвий соус — в пропорції 2: 1.
Нарізати м'ясо на шматочки, помістити в контейнер і залити маринадом так, щоб він повністю покрив м'ясо. Залишити на 10−12 годин в холодильнику.
Цибулевий маринад
Цибулю подрібнити в пюре, а перед смаженням промокнути м'ясо. Або ж використовувати цибулевий сік.
Кефірний маринад
Кефір + цибуля (кільцями), пропорції 1: 1 + 1 ст. л. хмелі-сунелі.
Мінеральний маринад
Мінеральна вода + цибуля, 1: 1 + 1 ст. л. рослинного масла + 1 ст. л. приправ.
Винний маринад
Біле вино + цибуля, 1: 1 + можна додати свіжий базилік.
Маринад з ківі
Ківі + цибуля.
Ківі пробити блендером до пюре, перетерти через сито, щоб позбутися від чорних насіння. Змішати з дрібно натертим луком. Залишити м'ясо в маринаді на 10−12 годин.
Важливо: сіль і перець додаємо в усі маринади, крім маринаду з соєвим соусом.
Кава - це традиційний ранковий ритуал мільйонів людей. Ми віримо, що вона заряджає енергією, стимулює мозок і допомагає прокинутися. Але чому тоді після чашки ароматного напою багато хто відчуває… ще більшу втому та сонливість, передають Патріоти Украї...
Мабуть, це один із найпростіших способів приготування свинячої грудинки для м’ясної нарізки. Попередньо маринувати свинину не треба. Потрібні свиняча грудинка, соєвий соус і за бажанням її можна доповнити часником і солодкою паприкою. Соєвий соус дає п...