Гранат - улюблений багатьма південний фрукт, який з'являється на полицях наших магазинів у зимовий час. Ласувати гранатом люблять і дорослі, і діти, але часто виникає дилема: їсти його з кісточками або без? На це питання відповіла американський лікар, експерт з правильного харчування Люсія Гарсіа, пише Quora, передають Патріоти України.
Медик впевнена, що насіння граната настільки корисно для організму, що його можна жувати і ковтати. За словами доктора Гарсіа, такий метод поїдання граната (з кісточками) може максимізувати поглинання поживних речовин граната.
Насіння граната багате поліфенолами, вітаміном С і вітаміном Е. Комбінація цих трьох інгредієнтів має сильну антиоксидантну дію. Дослідження показали, що антиоксидантні властивості насіння граната в 3,5 рази вище, ніж у вина і зеленого чаю, і в 48 разів вище, ніж у вітаміну С і вітаміну Е.
Насіння граната може ефективно видаляти вільні радикали, захищати клітини та сповільнювати процес старіння клітин.Деякі експерти вважають, що поліфеноли граната також можуть долати гематоенцефалічний бар'єр (ГЕБ), боротися з вільними радикалами в мозку і покращувати його роботу.
Крім того, насіння граната містять значну кількість клітковини, яка сприяє моториці шлунково-кишкового тракту, покращує обмін речовин, виводить токсини і дуже корисна для здоров'я шлунково-кишкового тракту.
Приготуйте смачну піцу з листкового тіста. Швидка страва без заморочок за лічені хвилини, передають Патріоти України. Інгредієнти. Приготування. Викладіть тісто на рівну поверхню, щоб розморозилося. Після того розкачайте його до однакової товщини та р...
Не всі господині люблять витрачати свій час на такий важливий етап приготування їжі, як попереднє промивання крупи, передають Патріоти України. На їх думку, крупа і так чиста. До того ж термічна обробка дозволить знищити шкідливі мікроорганізми. Проте ...