Ви будете здивовані! Дієтолог спростувала "головний міф" про каву

Індійський дієтолог Пуджа Махіджа заявила в Instagram, що всупереч поширеній думці кава не наділяє нас додатковою енергією, а «бере її у позику» в організму, передають Патріоти України.

Подробиці

Вона відзначила, що почуття бадьорості та приплив енергії після чашки кави пов’язані зі стимулюючою дією кофеїну, який, будучи стимулятором, змушує організм витрачати ресурси.

Кофеїн схожий по структурі з аденозином, що викликає сонливість. Забиваючи аденозинові рецептори у мозку, діюча речовина кави дає лише ілюзію бадьорості. Організм, що вимагає відпочинку створить нові рецептори і спати згодом захочеться ще сильніше.

Раніше лікар-невролог мережі клінік «Атлас» Ігор Мацокін розповів, що людям, які перенесли COVID-19, викликаний штамом «омікрон», не варто боротися із сонливістю за допомогою кави. За словами фахівця, кофеїн виснажує в організмі запаси АТФ — аденозинтрифосфорної кислоти, яка відіграє важливу роль в обміні енергії та речовин в організмі, а після COVID-19 вони «і так мінімальні»

Є секрет! Що досвідчені господині додають при варінні пельменів для покращення смаку

п’ятниця, 6 червень 2025, 12:35

Пельмені завжди можна приготувати дуже смачно, якщо відповідально підійти до вибору складових. Не тільки від якості тіста та м’яса залежатиме результат: важливо ще правильно відварити пельмені. Які моменти варто враховувати під час готування, передають...

Буде ідеальним! ТОП-5 правил, як готувати тісто на опарі

п’ятниця, 6 червень 2025, 11:10

Для того щоб дріжджове тісто вийшло вдалим, потрібно дотримуватися деяких основних правил його приготування – кулінарні хитрощі, які допоможуть зробити випічку легкою і повітряною, передають Патріоти України. Існує два способи приготування дріжджового ...