Вживати їжу, яка давно лежить на полицях, зазвичай не рекомендують. Dтім є ряд продуктів, які не мають терміну придатності, тому їсти їх безпечно, передають Патріоти України.
Мед є одним із найдавніших природних консервантів. Цей смаколик може зберігатися століттями, що стало відомо завдяки археологічним знахідкам горщиків в давньоєгипетських гробницях.
Цей продукт не псується, бо в ньому занадто високий вміст цукру, через який в ньому не ростуть дріжджі і бактерії. Також і ньому низький вміст води і кислотності.
Його термін придатності треба визначати за пропорційним вмістом жиру. Чим його менше, тим довше воно зберігається. Незбиране сухе молоко зіпсується через два роки, коли знежирене до двадцяти років. Але для таких строків "життя" його треба тримати в холодильнику.
Якщо виконувати прості правила, то можна зберігати цю культуру до 30 років. Найкраща для цього температура 4,5 °C і нижче. Тарою краще з все будуть контейнери з харчової пластмаси (PETE) або скляні банки. Дотримуючись цих правил? рис не втратить своїх поживних речовин і аромату. Мова як про шліфований, так і пропарений.
Цей продукт може зберігатися майже нескінченно, якщо буде запечатаний. Але якщо його вже відкрити, то вживати кленовий сироп можна буде протягом кількох років. Для цього його треба тримати у холодильнику.
Пемікан – родом із Північної Америки, він відомий, як високопоживна паста з м'яса й жиру. Її застосовували в полярних експедиціях і на зимівлях, а першими їх стали їсти індійці. Якщо зберігати його в холодильнику, то термін придатності становитиме кілька десятків років.
Гречана крупа - не новинка на українських столах, але багато хто досі не знає, що вона буває різною й що її корисні властивості залежать від способу обробки. Біла чи смажена, у гарнірі чи як начинка - гречка заслуговує на більше місце в нашому раціоні,...
Мільйони людей починають день з кави ще до сніданку. Але чи така звичка дійсно корисна для шлунково-кишкового тракту? Експерти розповідають, коли кава на голодний шлунок . це стимул, а коли - шкода, передають Патріоти України. Кава стимулює вироблення ...