
Деякі макарони, які здаються дешевим та простим варіантом для їжі, насправді не просто неякісні, а ще й можуть шкодити здоров’ю. Саме тому в магазині варто дивитися не лише на ціну, а й на етикетку - уникайте рафінованого білого борошна. Які макарони шкідливі та чим їх можна замінити, розповідає РБК-Україна (проект Styler)Ю передають Патріоти України.
Макарони, виготовлені з рафінованого борошна вищого ґатунку, часто позбавлені більшості корисних речовин. Під час обробки зерна видаляються оболонка та зародок, що призводить до втрати клітковини, вітамінів групи B та мінералів.
Такі макарони мають високий глікемічний індекс, що провокує швидке підвищення рівня цукру в крові та може призвести до інсулінорезистентності.
Науковці вже з'ясували, що надмірне споживання рафінованих зернових продуктів, таких як білий хліб і макарони, пов’язане з підвищеним ризиком серцево-судинних захворювань та передчасної смерті.
Навіть якісні макарони можуть стати шкідливими, якщо неправильно їх приготувати. Один із головних принципів - не переварювати. Макарони, зварені “аль денте” (тобто трохи недоварені), мають нижчий глікемічний індекс, краще засвоюються й не викликають різких стрибків цукру в крові.
Також краще уникати жирних м’ясних соусів і замінити їх на овочеві, томатні, соуси з оливковою олією чи травами. Це знижує загальне навантаження на шлунково-кишковий тракт і робить страву легшою.
Кожен ранок - це шанс задати темп усьому дню. Те, що ви робите у перші години після пробудження, безпосередньо впливає на швидкість метаболізму, рівень енергії та здатність спалювати жир, передають Патріоти України. Невинні, на перший погляд, звички – ...
Багато людей починає свій ранок з чашки запашної кави. Адже відомо, що кава дає відчуття бадьорості, енергії, гарного самопочуття. Але лікарі попереджають про те, що вранці організм людини сам різко підвищує рівень кортизолу - гормону пильності, переда...