Вийдуть не гірше, ніж дорогі італійські: 2 способи заготовки в'ялених помідорів на зиму

В'ялені помідори – яскравий інгредієнт брускет та сендвічів. Чудово смакують вони й у свіжих салатах із сиром, а також у пирогах та пасті. Найкращі сорти помідорів для в'ялення – "слива" та "чумак". У них м'ясисті стінки й мало насіння, радять Патріоти України.

Ми підготували для вас 2 способи в'ялення помідорів:

  • швидкий – у духовці;
  • природний – на сонці.

Обирайте той варіант, який вам зручніший, і готуйте смачну закуску з помідорів на зиму разом з нами!

В'ялені помідори: 2 способи

  • Час: від 5 годин до 2 – 3 діб.
  • Порції: 3 – 4

Інгредієнти:

Приготування:

  1. Для бланшування помідорів зробіть надріз ножем та залийте їх окропом. Залишіть помідори в окропі на 1 хвилину, далі вийміть їх та помістіть в крижану воду.
  2. Зніміть шкірку з помідорів за допомогою гострого ножа.
  3. Розріжте помідори на чотири частини та видаліть насіння.
  4. Зубчики часнику натріть на дрібній тертці та змішайте з сумішшю італійських трав. Додайте сіль та цукор і перемішайте. Влийте трішки оливкової олії і знову перемішайте.
  5. У приготований маринад додайте помідори та ретельно вимішайте руками.
    1. Перший варіант. Викладіть помідори на деко з дірочками або на силіконовий коврик та відправте сушитися в духовку при 120 градусах. Процес займе 4 – 5 годин.
    2. Другий варіант. Також можна сушити їх на сонці. В цьому варіанті накрийте їх марлею, щоб вона вбирала зайву вологу. Через добу переверніть помідори на іншу сторону, залишіть ще на добу.
  6. Готові в'ялені помідори потрібно скласти в маленькі баночки, переклавши свіжими листочками базиліку, дрібно нарізаним часником.
  7. Залийте помідори оливковою олією — вона має повністю їх покривати.
  8. Закрийте банку кришкою і зберігайте в холодильнику.

Не робіть помилок! Як правильно варити рис, щоб він не злипався і не горів

вівторок, 26 серпень 2025, 16:56

Варений гарячий рис - найкраща страва для обіду, вечері. Але дуже часто при приготуванні рис стає як каша, злипається і втрачає приємний смак, передають Патріоти України. Кулінар розповів в Instagram, як правильно варити рис, щоб він був розсипчастим і...

Чому всі почали пити імбирний чай: ТОП-5 науково обґрунтованих причин

вівторок, 26 серпень 2025, 10:15

Імбирний чай - не лише ароматний напій з пряним, гострим смаком, а й справжня скарбниця користі для здоров’я. Його традиційно використовували в аюрведі та китайській медицині, а сучасні дослідження підтверджують його позитивний вплив на організм, перед...