В'ялені помідори – яскравий інгредієнт брускет та сендвічів. Чудово смакують вони й у свіжих салатах із сиром, а також у пирогах та пасті. Найкращі сорти помідорів для в'ялення – "слива" та "чумак". У них м'ясисті стінки й мало насіння, радять Патріоти України.
Ми підготували для вас 2 способи в'ялення помідорів:
швидкий – у духовці;
природний – на сонці.
Обирайте той варіант, який вам зручніший, і готуйте смачну закуску з помідорів на зиму разом з нами!
В'ялені помідори: 2 способи
Час: від 5 годин до 2 – 3 діб.
Порції: 3 – 4
Інгредієнти:
Приготування:
Для бланшування помідорів зробіть надріз ножем та залийте їх окропом. Залишіть помідори в окропі на 1 хвилину, далі вийміть їх та помістіть в крижану воду.
Зніміть шкірку з помідорів за допомогою гострого ножа.
Розріжте помідори на чотири частини та видаліть насіння.
Зубчики часнику натріть на дрібній тертці та змішайте з сумішшю італійських трав. Додайте сіль та цукор і перемішайте. Влийте трішки оливкової олії і знову перемішайте.
У приготований маринад додайте помідори та ретельно вимішайте руками.
Перший варіант. Викладіть помідори на деко з дірочками або на силіконовий коврик та відправте сушитися в духовку при 120 градусах. Процес займе 4 – 5 годин.
Другий варіант. Також можна сушити їх на сонці. В цьому варіанті накрийте їх марлею, щоб вона вбирала зайву вологу. Через добу переверніть помідори на іншу сторону, залишіть ще на добу.
Готові в'ялені помідори потрібно скласти в маленькі баночки, переклавши свіжими листочками базиліку, дрібно нарізаним часником.
Залийте помідори оливковою олією — вона має повністю їх покривати.
Закрийте банку кришкою і зберігайте в холодильнику.
Вершкове масло – це вкрай корисний продукт, який обов’язково має бути в раціоні як дорослих, так і дітей, передають Патріоти України. Без вершкового масла в кулінарії не обійтися, бо не вийде запашної випічки, смачної каші чи ароматного картопляного пю...
Забудьте про жорсткі котлети, які важко кусати та жувати. Щоб вони були легкими та апетитними, нагадували пух, потрібно правильно підготувати фарш. Деякі кулінарні хитрощі допоможуть це зробити, передають Патріоти України. Отже, ми вже знаємо, що секре...