Забудьте про це! Три токсичні речі на кухні, яких потрібно позбутися

Здоровий спосіб життя та правильне харчування передбачає використання під час приготування їжі безпечних речей. Про це написала дієтологиня Тетяна Ярмощук у себе в Instagram, передають Патріоти України.

Вона зазначила, що зробити кухню більш безпечною можна, позбувшись декількох категорій токсичних речей.

Ніякого пластмасового посуду

Ярмощук радить прибрати з кухні весь пластмасовий посуд, контейнери для зберігання їжі, прибори та інші речі, які безпосередньо контактують із продуктами. Їх варто замінити виробами зі скла, сталі, дерева або кераміки.

Замініть електричний чайник

Якщо електричний чайник виготовлений із пластмаси, його варто замінити на металевий. Пластмасовою, зауважила дієтологиня, може бути лише ручка, тому вона не контактує із водою.

Відмовтеся від фольги та плівки

Контактуючи із їжею, фольга насичує її алюмінієм. А такі продукти, наголошує експертка, не є безпечними для вживання. Те ж саме, додала нутриціолог️️иня, стосується й плівки для зберігання продуктів і рукава для запікання. Натомість усі продукти харчування краще запікати та зберігати у скляній, сталевій або керамічній тарі.

Не відірватися! Смачна піца з листково-дріжджового тіста - перекус нашвидкуруч

субота, 22 лютий 2025, 18:04

Приготуйте смачну піцу з листкового тіста. Швидка страва без заморочок за лічені хвилини, передають Патріоти України. Інгредієнти. Приготування. Викладіть тісто на рівну поверхню, щоб розморозилося. Після того розкачайте його до однакової товщини та р...

Господиням на замітку! Навіщо насправді потрібно промивати крупи - не всі про це знають

субота, 22 лютий 2025, 17:05

Не всі господині люблять витрачати свій час на такий важливий етап приготування їжі, як попереднє промивання крупи, передають Патріоти України. На їх думку, крупа і так чиста. До того ж термічна обробка дозволить знищити шкідливі мікроорганізми. Проте ...