Забудьте про це! Три токсичні речі на кухні, яких потрібно позбутися

Здоровий спосіб життя та правильне харчування передбачає використання під час приготування їжі безпечних речей. Про це написала дієтологиня Тетяна Ярмощук у себе в Instagram, передають Патріоти України.

Вона зазначила, що зробити кухню більш безпечною можна, позбувшись декількох категорій токсичних речей.

Ніякого пластмасового посуду

Ярмощук радить прибрати з кухні весь пластмасовий посуд, контейнери для зберігання їжі, прибори та інші речі, які безпосередньо контактують із продуктами. Їх варто замінити виробами зі скла, сталі, дерева або кераміки.

Замініть електричний чайник

Якщо електричний чайник виготовлений із пластмаси, його варто замінити на металевий. Пластмасовою, зауважила дієтологиня, може бути лише ручка, тому вона не контактує із водою.

Відмовтеся від фольги та плівки

Контактуючи із їжею, фольга насичує її алюмінієм. А такі продукти, наголошує експертка, не є безпечними для вживання. Те ж саме, додала нутриціолог️️иня, стосується й плівки для зберігання продуктів і рукава для запікання. Натомість усі продукти харчування краще запікати та зберігати у скляній, сталевій або керамічній тарі.

Не робіть помилок! Названо продукт, який категорично не можна готувати у фритюрниці

субота, 18 січень 2025, 11:48

Аерофритюрниці стали найкращими друзями кожного на кухні, миттєво готуючи здоровіші версії ваших улюблених страв. Однак не всю їжу можна готувати у цьому приладі , тому експерти з охорони здоров’я та безпеки попереджають людей уникати використання прис...

А ви це знали? Навіщо досвідчені господині додають цукор при засолюванні сала

субота, 18 січень 2025, 11:12

Сало є для багатьох улюбленою закускою восени та взимку, тому що велика кількість жирів робить їжу більш поживною. Також така їжа має відмінний зігріваючий ефект. Як правило, смачнішого за сало домашнього посолу варіанта не знайти. Тільки сама господин...