Зелена аджика, яку дуже люблять у Грузії: Простий рецепт ароматного соусу із перцем та кінзою

А чи знаєте ви, що в Грузії особливо улюблена зелена аджика? Вона набагато ароматніша за звичайну за рахунок великої кількості свіжої кінзи. Кілька слів для скептиків, які оминають цю зелень. У стравах смак кінзи практично не відчувається, але вони водночас набувають неймовірного аромату, зазначають Патріоти України.

Інгредієнти:

  • 0,5 кг зеленого гострого перцю
  • 150 г часнику
  • 3 пучки кінзи
  • 2-3 столові ложки хмелі-сунелі
  • 2-3 столові ложки солі

Приготування

Кінзу і гострий перець вимити під проточною водою і добре просушити. Перець очистити від плодоніжок і насіння, а часник — від лушпиння.

Підготовлені овочі разом з кінзою пюрирувати блендером або двічі пропустити через м'ясорубку.

До отриманої маси додати хмелі-сунелі, всипати сіль і ретельно вимішати, щоб остання повністю розчинилася.

Готову аджику розфасувати в баночки і зберігати в холодильнику.

На замітку

Щоб пом'якшити гостроту аджики, половину норми гострого перцю можна замінити болгарським, але вибирайте стручки зеленого кольору.

Сіль використовуйте звичайну камінну, а не йодовану.

Ви могли це не знати! ТОП-5 щоденних звичок, які стабілізують рівень цукру в крові

п’ятниця, 26 грудень 2025, 6:42

Контроль рівня цукру в крові - це не лише питання дієти, а й спосіб життя. Щоденні звички, навіть найменші, можуть суттєво вплинути на стабільність енергії та загальне самопочуття, передають Патріоти України. Дієтологи наголошують, що головне – не суво...

Чому грибний суп може гірчити

четвер, 25 грудень 2025, 19:06

Найчастіше причина не в якості грибів, а в надмірному смаженні, особливо сушених білих грибів. Легке підрум’янення може зробити суп гірким, оскільки гіркота переходить у бульйон, передають Патріоти України.