Зелена аджика, яку дуже люблять у Грузії: Простий рецепт ароматного соусу із перцем та кінзою

А чи знаєте ви, що в Грузії особливо улюблена зелена аджика? Вона набагато ароматніша за звичайну за рахунок великої кількості свіжої кінзи. Кілька слів для скептиків, які оминають цю зелень. У стравах смак кінзи практично не відчувається, але вони водночас набувають неймовірного аромату, зазначають Патріоти України.

Інгредієнти:

  • 0,5 кг зеленого гострого перцю
  • 150 г часнику
  • 3 пучки кінзи
  • 2-3 столові ложки хмелі-сунелі
  • 2-3 столові ложки солі

Приготування

Кінзу і гострий перець вимити під проточною водою і добре просушити. Перець очистити від плодоніжок і насіння, а часник — від лушпиння.

Підготовлені овочі разом з кінзою пюрирувати блендером або двічі пропустити через м'ясорубку.

До отриманої маси додати хмелі-сунелі, всипати сіль і ретельно вимішати, щоб остання повністю розчинилася.

Готову аджику розфасувати в баночки і зберігати в холодильнику.

На замітку

Щоб пом'якшити гостроту аджики, половину норми гострого перцю можна замінити болгарським, але вибирайте стручки зеленого кольору.

Сіль використовуйте звичайну камінну, а не йодовану.

Усі будуть у захваті від неймовірної смакоти: Рецепт заварних тістечок із двома шоколадними кремами (відео)

п’ятниця, 3 грудень 2021, 23:15

Талановита українська кондитерка Ліза Глінська вміє приємно здивувати читачів новими десертами. За ці вишукані тістечка ви зберете безліч компліментів, а рецепт у вас проситимуть просто навперебій. Гарантуємо! До речі, вони чудово замінять торт на свят...

Кремль намагається представити загарбницьку війну внутрішнім конфліктом

п’ятниця, 3 грудень 2021, 22:56

Росія хоче посадити за стіл перемовин безпосередньо Київ, Луганськ та Донецьк і таким чином вивести себе за рамки перемовного процесу. Невипадково Росія позиціює себе як посередника, а не як учасника конфлікту. Натомість зміна цієї парадигми, а саме безпо