Хіти тижня. У мережі показали, чому не всі люблять, а дехто навіть боїться сфінксів (фото)

Дивлячись на ці знімки легко забути, що сфінкси - дуже милі і доброзичливі коти

В уявленні багатьох фотогенічний кіт неодмінно має бути вгодованим володарем круглої мордочки, гладкого хутра і м'яких лапок. Сфінкси не дуже підходять під цей опис: безшерсті м'язисті коти зі зморшкуватою шкірою і перетинчастими лапами зовсім не схожі на милих кошенят з листівок, передають Патріоти України.

Найцікавіше, що власники сфінксів лише підігрівають їхній демонічний образ, із задоволенням публікуючи в мережі непоказні знімки.

Деякі зі сфінксів нагадують Доббі з "Гаррі Поттера", інші схожі на Голлума з "Володаря кілець", треті - на кажанів. Одне можна сказати напевно: моделі з цих хлопців специфічні. theLime зібрав десятку фото, на яких лисі коти виглядають моторошно і смішно.

Відсутність вовни у сфінксів - природна генетична мутація, але породою вони стали завдяки селекційному розведенню, яке почалося в 1960 роках. Голі коти втрачають більше тепла тіла, ніж інші породи; це робить їх теплими на дотик і змушує шукати укриття в теплих місцях.

Стандарти породи сфінкс визначені Міжнародною асоціацією кішок. У них має бути клиноподібна голова з виступаючими вилицями, великі лимоноподібні очі, дуже великі вуха, м'язиста потужна шия, тулуб середньої довжини з виступаючою грудьми і повним округлим животом.

Подушечки лап у сфінксів товщі, ніж у інших котів. Довгий, звужений хвіст може бути покритий шерстю або мати волоски на кінчику, як у лева.

Всупереч специфічній зовнішності, сфінкси - дуже товариські і розумні коти. Вони енергійні, допитливі і міцно прив'язуються до своїх власників. Сфінксів називають однією з найбільш "собачих" порід кішок, оскільки ті часто зустрічають власників біля і проявляють дружелюбність до незнайомців.

Існує міф, що через відсутність шерсті сфінкси - гіпоалергенна порода котів. Але важливо знати, що алергія викликана не самої шерстю, а білком Fel d1, який міститься в слині і сальних залозах тварин. Через це люди з алергією можуть реагувати на сфінксів навіть гірше, ніж на інші породи.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Знайшли "схему": У Німеччині масово виявляють фальшивих "українців" - серед них багато громадян Угорщини

п’ятниця, 16 лютий 2024, 6:52

Останнім часом у Німеччині збільшилася кількість європейських громадян, серед яких багато угорців, які видають себе за українців і просять у влади соціальної допомоги, призначеної для біженців від російського вторгнення. Про це повідомило видання Schwä...

У РФ почали призивати резервістів - до осені Кремль планує збільшити армію на 400 тис. осіб

вівторок, 16 травень 2023, 20:00

Кремль, не маючи можливості застосовувати проти України ядерну зброю, повернувся до старої радянської тактики завалювання супротивника трупами своїх солдатів. Днями російський диктатор Путін підписав указ про призов громадян РФ, які перебувають у запас...