Шокуючі дані статистики: Чим і як харчуються українці (інфографіка)

Статистичні дані доводять, що середньостатистичний українець, віддаючи данину останнім трендам, майже веган. Щоправда, у більшості випадків, це викликано не життєвими переконаннями, а переважно фінансовими можливостями.

Ілюстрація:reniinfo.od.ua"Вчора з’явилась інформація щодо зменшення споживання продуктів середньостатистичним українцем у 2015 на 50 кг у порівнянні з 2014 роком. Якщо чесно, враховуючи спрямованість сайтів, що її розганяли, я не повірила – настільки це шокує." Про це пише у своєму Facebook Вікторія Іванова, передають Патріоти України, продовжуючи:

Ну, агентикремля, інформаційна компанія проти України, гібридні війни та інші, знайомі до болю штампи зразу ж прийшли до мене на вогник патріотичного скептицизму.

Оскільки всі повідомлення посилались на Держстат, вирішила перевірити та спростувати ворожі наклепи. Так от, ви не повірите – таки збрехали вороги України. Ні на які 50 кг менше, а всього на 49,2 кг. 800 грамів приписали зайвих задля дискредитації реформ.

У 2015 році один українець спожив 912 кг продуктів, а у 2014 - 961,2 кг. Ха-ха, всього-то різниці! На 49 кг 200 г менше. Але реформи йдуть і покращення неминуче, і прем’єр у нас тепер, якийпокажеяккраїноюкерувати, тому у 2016 р. кожен з нас з’їв вже 914,4 кг – а це вам на цілих 2,4 кг більше, ніж при Сєні-куля-в-лоб. Правда, це все одно на 46, 8 кг менше, ніж до початку реформування, але ж зростання є, ну а що поганенько виглядає, то то таке.

Між іншим, є на Держстаті і інші цифри, що шокують навіть більше, ніж якесь зменшення споживання, бо тут завжди можна сказати, що у маркетах не проштовхнутись, і взагалі, треба їсти менше, бо багато ще у нас людей з зайвою вагою, звикли обжиратись, а реформи мають за мету, щоб в людині все було прекрасно – і думки, і фігура, і навички виживання в екстремальних умовах - без гарячої води, опалення і інших розкошів.

Так, 2016 рік – став третім роком поспіль, коли відбувалося скорочення середньодобової поживності раціону українця, яка скотилася до рівня початку двохтисячних. За даними статистики, у минулому році в середньому українці споживали 2742 ккал на добу, або на 57 ккал менше, ніж роком раніше. При цьому калорійність раціону все ще на 10% перевищує гранично допустимий рівень для цього індикатора – 2500 ккал – і це, без сумніву, перемога, бо означає, що до часу, коли українці будуть падати в метро та на роботі у голодні запаморочення , ще цілих 10%!!!

Статистичні дані доводять, що середньостатистичний українець, віддаючи данину останнім трендам, майже веган. Щоправда, у більшості випадків, це викликано не життєвими переконаннями , а переважно фінансовими можливостями. Так, у 2016 році лише 29% середньодобового раціону забезпечувалося за рахунок споживання продукції тваринництва, що майже у 2 рази менше від необхідного для здорового харчування рівня (55%).

Щодня житель України споживав в середньому 84 грами протеїнів, що є одним із найнижчих показників серед країн ЄС та на 18% менше середнього рівня цього показника у розвинених країнах (103 грами на добу)

У минулому році середньодушове споживання продуктів харчування погіршилося у 6 із 10 основних продовольчих груп: молокопродукти, яйця, фрукти, цукор, олія, хлібопродукти. Особливо суттєво відстає від норм споживання продукції тваринного походження та фруктів. Зокрема, рекомендований рівень по м’ясу забезпечено на 64%, молоку та плодах – на 55%, рибі – на 48%.

Тільки по трьох, найбільш економічно доступних продовольчих групах, споживання знаходилося на рівні (або перевищило) встановлену раціональну норму: хліб та хлібопродукти; овочі та баштанні (у 2017 цей показник зросте, бо ціла ж баржа з кавунами приплила невтомною енергійною працею прем’єра) ; картопля.

Відбулись суттєві зміни у структурі споживчих витрат домогосподарств. За рахунок триразового подорожчання у останні 2 роки тарифів на житло, воду та енергоносії, споживчі витрати домогосподарств за цим напрямом суттєво зросли. Наприклад, якщо у 2015 році порівняно з 2014 роком питома вага витрат населення на оплату ЖКП зросла на 2,2 відс. пункти, то упродовж 2016 року частка цих витрат піднялася ще на 4,7 відсоткових пункти.

І на додачу. Порівняння структури споживчих витрат на продовольство в Україні з окремими країнами ЄС, куди ми ласкою президента тепер можемо їздити без віз, США та навіть постсовковими державами, трохи пригничує радість від реформування та впевненого руху у світле майбутнє.

Питома вага витрат на харчування в Україні в 4-5 разів вище, ніж у країнах Євросоюзу. Навіть порівняно з країнами колишнього СРСР, найвища частка витрат на продовольство в українців.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

"Просто боляче дивитися на Донбас... Але ми наведемо там лад": Путін зробив чергову цинічну заяву

четвер, 25 квітень 2024, 22:29

Володимир Путін заявив, що йому боляче дивитися на те, через що проходять жителі Донбасу. Цікаво це чути від людини, яка й віддавала накази бомбити міста Донбасу, знущалася з мирного населення, позбавивши будь-яких благ та прав, розорила промисловість ...

На окупованій Донеччині помітили черговий російський "цар-танк" (фото, відео)

четвер, 25 квітень 2024, 22:17

Російський "цар-танк" зафіксували на ТОТ Донецької області. Його завдання – виводити до позицій. Втім наші бійці завжди знайдуть спосіб, аби зруйнувати плани ворога. Про це пише журналіст Юрій Бутусов у своєму Телеграм-каналі, передають Патріоти Україн...