Хіти тижня. 1000-весельний "Кузя" тихо журиться: Продані Індії російські фрегати матимуть українські двигуни

Росія будує фрегати, а силові установки до них індійська сторона придбає самостійно.

Індія купить для фрегатів українські двигуни. Ілюстрація: Військовий навігатор.

Росія продає серію своїх нових бойових фрегатів проекту 11356 в Індію. Кораблі були призначені для флоту РФ, але через санкції України, в них немає двигунів, повідомляє BSNews. Новину передають Патріоти України.

Мотори мали виготовити на миколаївському заводі “Зоря-Машпроект”. Контракт росіяни підпишуть до кінця року, причому силові установки для них Нью-Делі закупить у України, стверджує помічник президента Росії з питань військово-технічного співробітництва Володимир Кожин.

Суть угоди полягає в тому, що Росія будує фрегати, а силові установки до них індійська сторона придбає самостійно. Угода передбачає поставку чотирьох фрегатів за формулою “2 + 2”: два перших кораблі побудують в Росії, два інших – в Індії. При цьому Москва пропонує Нью-Делі два фрегата з другої трійки кораблів проекту 11356, які раніше заклали на Прибалтійському суднобудівному заводі.

Шість фрегатів проекту 11356 Міноборони замовило за двома контрактами, укладеними в 2010-2011-х на загальну суму 80 млрд рублів. Проект передбачав використання газотурбінних силових установок виробництва українського підприємства “Зоря-Машпроект”. Перші три кораблі отримали двигуни вчасно. “Зоря-Машпроект” виготовив двигуни і для другої трійки, але в 2014 році Україна відмовилася передавати їх Росії. Після цього доля решти двох корпусів вирішувалася кілька років.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Знайшли "схему": У Німеччині масово виявляють фальшивих "українців" - серед них багато громадян Угорщини

п’ятниця, 16 лютий 2024, 6:52

Останнім часом у Німеччині збільшилася кількість європейських громадян, серед яких багато угорців, які видають себе за українців і просять у влади соціальної допомоги, призначеної для біженців від російського вторгнення. Про це повідомило видання Schwä...

У РФ почали призивати резервістів - до осені Кремль планує збільшити армію на 400 тис. осіб

вівторок, 16 травень 2023, 20:00

Кремль, не маючи можливості застосовувати проти України ядерну зброю, повернувся до старої радянської тактики завалювання супротивника трупами своїх солдатів. Днями російський диктатор Путін підписав указ про призов громадян РФ, які перебувають у запас...