Хіти тижня. "Маразм крепчал": Роскомнагляд перевіряє мультфільм "Троє з Простоквашиного" через "імовірну пропаганду нацизму"

Незважаючи на те, що СРСР перетворився для росіян на ідеал, у який вони мріють повернутися, це вже не перший дитячий мультфільм того періоду, що вирішили перевірити на "відповідність скрепам".

Листоноша Печкін здався Роскомнагляду підозрілим? Ілюстрація: соцмережі.

Роскомнадзор за приписом Слідчого комітету тимчасово заборонив телеканалам транслювати мультфільм «Троє з Простоквашино» і зобов'язав YouTube зупинити показ його копій користувачам з Росії через перевірки у справі про пропаганду нацизму. Про це повідомляє сайт російських окупантів "Севастополь.ру", передають Патріоти України.

Зазначається, що в Слідком надійшло звернення, засноване на науковій роботі професора СПбДУ «Гауляйтер Печкин и Геринг, который живёт на крыше: криптофашистские образы в советской литературе, кинематографе и мультипликации». Автор роботи написав, що знайшов свідчення того, що за образом листоноші Пєчкіна ховається колишній нацистський військовий злочинець: «В мультфильме и книге нам недвусмысленно показывают, что Простоквашино — пустая, заброшенная деревня. Есть основания полагать, что её жителей уничтожили нацисты при помощи коллаборациониста-старосты, который единственным остался жив и с тех пор скрывается от правосудия под псевдонимом Печкин. Тяжелейшая эмоциональная травма вынуждает его оставаться в окрестностях Простоквашино и даже перлюстрировать корреспонденцию новых жителей населённого пункта», — вважає вчений, згадуючи бажання Печкіна здати жителів села «в поликлинику на опыты» та фразу «Сейчас я буду вашего мальчика измерять».

Після вивчення викладених доводів Слідчий комітет прийняв рішення порушити справу про пропаганду нацизму і викликав для дачі показань автора сценарію мультфільму, 80-річного Едуарда Успенського. Проводяться необхідні процесуально-слідчих дій, призначено експертизу.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Знайшли "схему": У Німеччині масово виявляють фальшивих "українців" - серед них багато громадян Угорщини

п’ятниця, 16 лютий 2024, 6:52

Останнім часом у Німеччині збільшилася кількість європейських громадян, серед яких багато угорців, які видають себе за українців і просять у влади соціальної допомоги, призначеної для біженців від російського вторгнення. Про це повідомило видання Schwä...

У РФ почали призивати резервістів - до осені Кремль планує збільшити армію на 400 тис. осіб

вівторок, 16 травень 2023, 20:00

Кремль, не маючи можливості застосовувати проти України ядерну зброю, повернувся до старої радянської тактики завалювання супротивника трупами своїх солдатів. Днями російський диктатор Путін підписав указ про призов громадян РФ, які перебувають у запас...