Хіти тижня. "Цивільна версія Ту-160 - верх технічного ідіотизму й Еверест дурості", - авіаексперт про "геніальну ідею" Путіна

На Ту-160 неможливо зробити нормальний пасажирський салон, тому що центроплан ділить внутрішній простір на дві частини.

Вадим Лукашевич. Фото: соцмережі.

Ідея використання військових літаків Ту-160 у цивільній авіації є "взірцем повного ідіотизму, зведеного до абсолюту". Про це написав російський авіаексперт Вадим Лукашевич на своїй сторінці у Facebook, передають Патріоти України.

Так авіаексперт відреагував на пропозицію президента РФ Володимира Путіна створити цивільну версію надзвукового літака на базі Ту-160. "Маючи дві вищі авіаційні освіти, вчений ступінь кандидата технічних наук і досвід роботи в ДКБ Сухого, резюмую – цивільна версія Ту-160, за збереження його вигляду (конструктивно-силової схеми з крилом змінної стріловидності), є верхом технічного ідіотизму, еталоном безграмотності й Еверестом дурості. Володимире Володимировичу, мої вітання – це джек-пот!" – наголосив він.

Експерт пояснив, що крім "нікчемної економічної ефективності" військовий Ту-160 має безліч технічних характеристик, які не підходять для комерційного використання літака. "Ту-160 – це не надзвуковий, а дворежимний літак, який може летіти на надзвуці тільки невеликі ділянки маршруту (нетривалий час, спалюючи на форсажі безліч палива), його основний крейсерський режим – дозвуковий", – розповів Лукашевич.

Він додав, що основу силової конструкції літака Ту-160 становить потужна балка-центроплан у його центрі, яка має витримувати 3000-тонні навантаження. "На Ту-160, в принципі, не можна зробити нормальний пасажирський салон, тому що центроплан ділить внутрішній простір на дві частини. Хіба що розміщувати вантажі і людей у двох великих ізольованих один від одного бомболюках до і після центроплана. Про ресурс і безпеку взагалі мовчу", – підсумував він.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Знайшли "схему": У Німеччині масово виявляють фальшивих "українців" - серед них багато громадян Угорщини

п’ятниця, 16 лютий 2024, 6:52

Останнім часом у Німеччині збільшилася кількість європейських громадян, серед яких багато угорців, які видають себе за українців і просять у влади соціальної допомоги, призначеної для біженців від російського вторгнення. Про це повідомило видання Schwä...

У РФ почали призивати резервістів - до осені Кремль планує збільшити армію на 400 тис. осіб

вівторок, 16 травень 2023, 20:00

Кремль, не маючи можливості застосовувати проти України ядерну зброю, повернувся до старої радянської тактики завалювання супротивника трупами своїх солдатів. Днями російський диктатор Путін підписав указ про призов громадян РФ, які перебувають у запас...