Хіти тижня. У Кишиневі встановили новорічну ялинку, яка шокувала громадян Молдови (фото)

Ялинку встановили вранці 2 грудня, хоча її урочисте відкриття було заплановане напередодні, у перший день зими.

Затримка була пов'язана із тим, що ялинка "загубилася" в дорозі. Однак, після встановлення стало зрозуміло, що дерево сильно пошкоджене і точно не відповідає статусу головної ялинки країни.

Фото ялинки розлетілися соцмережами з гнівними коментарями жителів міста, передають Патріоти України.

За інформацією молдовських ЗМІ, в цьому році в Молдові не вдалося знайти ялинку потрібної висоти, тому її вирішили купити в Україні. Стверджується, що ялинку привезли з околиць з курорту Буковель.

За даними мерії, купівля ялинки заввишки майже 30 метрів обійшлася міському бюджету в 15 тисяч леїв ($873).

В.о. мера Кишинева Сільвія Раду заявила, що дерево постраждало під час перевезення. За її словами, ялинку встановлювали поспіхом, а їй не повідомили про те, що дерево доставили в місто.

Раду також пообіцяла купити нову ялинку власним коштом. Надвечір 2 грудня у центрі міста дійсно почали встановлювати нове дерево.

Однак, як виявилося, нову ялинку висотою 19 метрів зрубали в одному з житлових масивів міста на території дитячого садка.

Це викликало ще більше обурення мешканців молдавської столиці. Міська влада натомість пояснила, що дитячий садок вже не функціонує і готується під знесення, а господар ялинки сам шукав для неї покупця.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Знайшли "схему": У Німеччині масово виявляють фальшивих "українців" - серед них багато громадян Угорщини

п’ятниця, 16 лютий 2024, 6:52

Останнім часом у Німеччині збільшилася кількість європейських громадян, серед яких багато угорців, які видають себе за українців і просять у влади соціальної допомоги, призначеної для біженців від російського вторгнення. Про це повідомило видання Schwä...

У РФ почали призивати резервістів - до осені Кремль планує збільшити армію на 400 тис. осіб

вівторок, 16 травень 2023, 20:00

Кремль, не маючи можливості застосовувати проти України ядерну зброю, повернувся до старої радянської тактики завалювання супротивника трупами своїх солдатів. Днями російський диктатор Путін підписав указ про призов громадян РФ, які перебувають у запас...