Хіти тижня. З "Адмірала Кузі" "втекли" всі винищувачі

Більша частина російських літаків була перекинута на сушу, бо стало зрозуміло, що злітати з моря у них виходить погано.

Авіаносний крейсер ВМС РФ "Адмірал Кузнєцов". Фото: ЕРА.

Російські винищувачі з авіаносного крейсера Адмірал Кузнєцов були перекинуті на сушу через нездатність злетіти з палуби корабля, повідомляє The Times з посиланням на свої джерела. Новину передають Патріоти України.

Зокрема, джерело видання в оборонному відомстві повідомило, що велика частина літаків, які були на єдиному російському авіаносці, була перекинута на базу в Сирії, так як вони зіткнулися з труднощами при зльоті в умовах моря.

Це зумовлено як обмеженим числом льотчиків, здатних злітати і сідати в складних умовах авіаносця, так і відсутністю катапульт на кораблі (характерні для більшості типів західних авіаносців, але не застосовувалися на радянських авіаносних крейсерах - Ред.).

"На супутникових знімках, зроблених 20 листопада і опублікованих на цьому тижні журналом IHS Jane's, видно вісім російських Су-33 і один МіГ-29 на кремлівській базі Хмеймім в провінції Латакія на заході Сирії. Як вважається, ці літаки входили в авіаційну групу на борту Адмірала Кузнєцова", - цитує статтю Inopressa.

Джерело сказало, що незабаром після розгортання, більша частина російських літаків була перекинута на сушу, "адже стало зрозуміло, що злітати з моря у них виходить погано". Джерела видання повідомляють, що росіянам не вдається проводити масштабні ударні операції за допомогою свого єдиного авіаносного крейсера.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Знайшли "схему": У Німеччині масово виявляють фальшивих "українців" - серед них багато громадян Угорщини

п’ятниця, 16 лютий 2024, 6:52

Останнім часом у Німеччині збільшилася кількість європейських громадян, серед яких багато угорців, які видають себе за українців і просять у влади соціальної допомоги, призначеної для біженців від російського вторгнення. Про це повідомило видання Schwä...

У РФ почали призивати резервістів - до осені Кремль планує збільшити армію на 400 тис. осіб

вівторок, 16 травень 2023, 20:00

Кремль, не маючи можливості застосовувати проти України ядерну зброю, повернувся до старої радянської тактики завалювання супротивника трупами своїх солдатів. Днями російський диктатор Путін підписав указ про призов громадян РФ, які перебувають у запас...