5 найкращих засобів для відновлення захисного бар’єра шкіри

Шкіра є органом, який утворює захисний бар’єр, що утримує живильну вологу та захищає від шкідливих чинників довкілля. Пошкодити цю оболонку може регулярний вплив хімічних речовин, ультрафіолетових променів, несприятливих погодних умов, сухість у приміщенні й навіть стрес. До того ж стан шкіри залежить від того, які засоби для догляду ви використовуєте. Косметика з агресивними компонентами може нашкодити чи навіть зруйнувати захисний бар’єр. Тому важливо звертати увагу на склад кремів, сироваток, продуктів для очищення обличчя та обирати їх відповідно до потреб.
Якщо ваша шкіра вже зазнала руйнівного впливу зовнішніх чинників, важливо вчасно вибрати ті засоби, які допоможуть відновити захисну функцію. У цій статті розглянемо 5 косметичних продуктів, які стали бестселерами саме тому, що ефективно відновлюють пошкоджену шкіру.

Medik8 Ultimate Recovery

Medik8 виготовляє дерматокосметику з огляду на останні наукові дослідження та використовує компоненти з доведеною ефективністю. Серед продукції бренду можна знайти цілий комплекс засобів для щоденного догляду за шкірою з порушеною захисною функцією: https://eva.ua/ua/brnd-236210/

Якщо шкіра потребує швидкого відновлення, то крем Ultimate Recovery — ваш рятівник після відлущувальних процедур, екологічного стресу або просто в разі сухості чи пошкодження. Засіб створює захисний щит, що утримує вологу та оберігає від зовнішніх подразників. Секрет ефективності Ultimate Recovery криється в активних компонентах складу.

  • Бета-глюкан є потужним активатором самовідновлення шкіри, дарує їй комфорт.
  • Арніка гірська бореться з набряками й синцями, заспокоює навіть найчутливішу шкіру.
  • Алантоїн сприяє загоєнню пошкоджених ділянок, прискорює регенерацію клітин, робить шкіру шовковистою.

Крім того, Ultimate Recovery — це екосвідомий продукт, не тестований на тваринах.

Medi-Peel AHA BHA Amino Cica-Nol B5 Ampoule

Сироватка Medi-Peel — справжня коштовність у б’юті-рутині, якщо у вас акне, подразнення чи чутлива шкіра, яка швидко реагує на зовнішні подразники. Цей засіб поєднує силу AHA- та BHA-кислот, амінокислот та комплексу Cica-Nol на основі центели азійської та вітаміну B5. Дія сироватки спрямована на відновлення pH-балансу, зміцнення захисного бар’єра та покращення мікрорельєфу шкіри. Вона допомагає в боротьбі з акне та постакне, вирівнює тон, зволожує та заспокоює шкіру. Продукт Medi-Peel можна застосовувати як щоденний догляд або курсом для інтенсивного відновлення.

Uriage Bariederm Cica-Cream

Bariederm Cica-Cream створений на основі термальної води Uriage та поєднання міді й цинку, D-пантенолу й комплексу GF-Repair.

  • Термальна вода Uriage зміцнює мікробіом шкіри, зволожує, заспокоює та захищає її.
  • Мідь стимулює синтез колагену й еластину, роблячи шкіру пружною, має антибактеріальні, регенерувальні та протизапальні властивості.
  • Цинк зменшує почервоніння та набряки, усуває свербіж, регулює роботу сальних залоз.
  • Інноваційний комплекс GF-Repair забезпечує відновлення, розгладжує мікрорельєф шкіри, сприяє її стійкості до зовнішніх чинників.
  • D-пантенол інтенсивно зволожує, заспокоює та відновлює шкіру, усуває подразнення.

Uriage Bariederm Cica-Cream — це гіпоалергенний і некомедогенний продукт, який не містить ароматизаторів і барвників. Цей відновлювальний крем дає значний результат у разі появи подразнень, пошкоджень і запалень шкіри. Він підходить для зміцнення захисного бар’єра як дорослих, так і дітей.

CeraVe Facial Moisturizing Lotion

Якщо у вас нормальний тип шкіри чи схильний до сухості, однак вона потребує відновлення, тоді варто вибрати денний зволожувальний крем бренду CeraVe. Його склад збагачений трьома типами церамідів, гіалуроновою кислотою та ніацинамідом, що в комплексі дарують шкірі відчуття комфорту. Facial Moisturizing Lotion відновлює та зміцнює захисний бар’єр шкіри, роблячи її стійкішою до зовнішніх впливів. Засіб перешкоджає дії ультрафіолету завдяки SPF 30, забезпечує тривале й інтенсивне зволоження.

Cosrx Advanced Snail 96 Mucin Power Essence

Есенція корейського бренду Cosrx є чудовим вибором для догляду за жирною і проблемною шкірою. Це натуральний засіб розроблений на основі 96,3 % муцину равлика, що має регенерувальні та зволожувальні властивості. Продукт інтенсивно зволожує шкіру, стимулює вироблення колагену, заспокоює та зменшує подразнення, рубці й постакне, вирівнює тон, звужує пори. Есенція з муцином равлика суттєво зміцнює захисний бар’єр. Вона пройшла дерматологічне тестування, є гіпоалергенною. Це унікальний засіб для покращення стану вашої шкіри, створений за інноваційною формулою.

Зміцнення захисного бар’єра шкіри — це комплексний процес, що потребує терпіння й уважності. Необхідно підібрати засоби для догляду, які відповідають вашому типу шкіри та її потребам. Якщо ви маєте хронічні захворювання шкіри, краще звернутися до дерматолога, який надасть персоналізовані рекомендації.

А ви це знали? Чи справді банани допомагають схуднути

субота, 27 липень 2024, 13:15

Незалежно від того, чи це теплий шматочок бананового хліба, корисний смузі чи просто перекус перед тренуванням, банани можуть стати смачним і поживним доповненням до вашого раціону. Вони багаті на важливі речовини, такі як харчові волокна, вітаміни B6 ...

Лише спробуйте! Такі котлети ви ще не готували - з риби, рису та моркви

субота, 27 липень 2024, 12:12

Звичайні рибні котлети всі добре знають. І те що їх можна подати з рисом на гарнір теж. А от рецепт приготування, де все це разом поєднано, знають не всі. Пропонуємо спробувати приготувати рибні котлети з рисом та морквою, бо котлети виходять ніжні та ...