Метою будь-якої господині, що займається приготуванням котлет, вважається поява на поверхні їжі апетитної скоринки, передають Патріоти України.
Саме ця частина страви значно покращує її смак та дозволяє «запечатати» соки всередині.
На жаль, далеко не завжди на котлетах виникає та сама скоринка.
Найчастіше це пов’язано з «перетворенням» процесу смаження на тушкування. Подібне відбувається через поширену помилку недосвідчених господинь.
Суть помилки
Тушкування – це процес приготування їжі, що нагадує щось середнє між варінням та обсмажуванням.
Він починається у тому випадку, якщо на сковороді з’явилося чимало рідини.
Здавалося б, намагаючись засмажити котлети, господині не наливають у посуд воду.
Однак рідина може з’явитися сама. Це можуть бути м’ясні соки, які витекли з котлетних заготовок.
Щоб цього не відбувалося, «шайби» з фаршу потрібно викладати на сковорідку вчасно.
Недосвідчені господині можуть викласти смажитись котлети в той момент, коли рослинна олія ще не розігрілася.
Однак кулінари-професіонали відзначають: котлети мають опинитися саме на розпеченій сковороді.
У цьому випадку можна бути впевненим, що вся зайва рідина швидко випарується. У результаті котлети саме смажитимуться, а не будуть тушкуватись.
Народне свято 5 квітня відоме під назвами Федулів день, Федул-вітреник, Федора-вітрениця. 5 квітня за новим стилем (18 квітня за старим) віряни традиційно вшановують пам'ять читця Феодула, преподобного Марка Афінського і святої Феодори Солунської. За с...
Кожному відомо, що з усього овочевого достатку існують ті овочі, що марно заморожувати.передають Патріоти України. Серед них – цибуля, але деякі домогосподарки навіщось продовжують прибирати її в морозилку. Навіщо це робити і яка у цьому практична кори...