Каструлі блищатимуть, неначе нові! Як за 3 хвилини відновити емальований посуд

Ефективні та безпечні методи для відновлення емальованого посуду: як відчистити каструлі від жовтого нальоту, мінеральних відкладень і нагару, передають Патріоти України.

Напевно, у багатьох із нас є вдома емальований посуд. Які ж гарні та блискучі каструлі, коли вони ще нові. І як буває складно стежити за їхнім бездоганним виглядом. Бо емаль така примхлива, вона пошкоджується відразу ж, якщо її неправильно помити чи пошкребти металевою губкою. А так хочеться, щоб улюблений посуд залишався новим якомога довше. І це цілком реально. Розповідаємо, як відновити бездоганний вигляд емальованого посуду простими й безпечними методами, які не пошкоджуватимуть тонкий шар емалі.

Як швидко та безпечно відновити старий емальований посуд

  • Харчова сода. Насипте засіб на поверхню каструлі. Потім змочіть губку в теплій воді й обережно протріть оброблені содою ділянки. Після того, як почистите поверхню, добре промийте каструлю чистою теплою водою. Після такої процедури повернеться колишній блиск та чистота вашого посуду.
  • Оцет. Зробіть розчин для чищення каструлі. У рівних пропорціях змішайте оцет і воду, залиште в каструлі відпрацьовувати на кілька годин. Потім обережно потріть поверхню губкою і помийте з розчином для миття посуду. Такий спосіб буде вкрай ефективним для видалення застарілого бруду, коричневих чи жовтих плям, мінеральних відкладень і нагару. Ваша каструля сяятиме, неначе щойно з магазину, а емаль залишатиметься неушкодженою.
  • Лимон і сіль. Щоб зробити засіб для чищення, розріжте навпіл лимон. Посипте забруднені ділянки каструлі сіллю й обережно втирайте лимоном сіль у заплямовані частини посуду. Лимон працюватиме як скребок, обережно видаляючи нагар, застарілий бруд і наліт. Після такої процедури, ваш посуд сяятиме, як новий.
  • Перекис водню. Налийте перекис на ті ділянки, які потребують чищення, і залиште на 3 хвилини. Можна змочити засобом рушник і покласти на посуд, щоб перекис відпрацьовував, ефект буде той самий. Потім потріть каструлю губкою і ретельно вимийте теплою водою.
  • Гірчиця. У такий спосіб ви зможете видалити увесь бруд, не пошкодивши емалі. Візьміть 3 столові ложки гірчиці й 2 столові ложки води, зробіть пастоподібну суміш і на годину нанесіть засіб на забруднені місця. Коли гірчична паста відпрацює, потріть оброблені ділянки губкою і ретельно змийте водою.


А ви це знали? Чи справді банани допомагають схуднути

субота, 27 липень 2024, 13:15

Незалежно від того, чи це теплий шматочок бананового хліба, корисний смузі чи просто перекус перед тренуванням, банани можуть стати смачним і поживним доповненням до вашого раціону. Вони багаті на важливі речовини, такі як харчові волокна, вітаміни B6 ...

Лише спробуйте! Такі котлети ви ще не готували - з риби, рису та моркви

субота, 27 липень 2024, 12:12

Звичайні рибні котлети всі добре знають. І те що їх можна подати з рисом на гарнір теж. А от рецепт приготування, де все це разом поєднано, знають не всі. Пропонуємо спробувати приготувати рибні котлети з рисом та морквою, бо котлети виходять ніжні та ...