Смачного! - Простий рецепт ароматного домашнього вина з винограду (відео)

Багатьом здається, що процес приготування вина - справа дуже складна, і вона потребує величезної кількості знань і умінь.

Вино може стати справжньою прикрасою столу. Але чи можна приготувати його самостійно, не витративши великої кількості грошей і не знаючи всіх таємниць виноробства? Так, можна! З цим завданням може впоратися будь-який новачок, досить всього лише дотримуватися технології, передають Патріоти України.

Для приготування вина нам знадобляться наступні інгредієнти: виноград будь-якого сорту на ваш смак (10 кг), цукровий пісок (3 кг).

Крок 1: Виноград зняти з гілок і передавити у великій емальованій ємності, вичавлюючи з нього максимальну кількість соку.

Крок 2: Накрити ємність марлею і залишити в теплі на 4-5 днів для бродіння. Перемішувати двічі в день дерев'яною ложкою.

Крок 3: Виноградний сік процідити через марлю, щоб прибрати всю м'якоть і отримати чисту рідину.

Крок 4: Всипати в сік цукровий пісок, гарненько перемішати і розлити майбутнє вино в банки.

Крок 5: На шийку кожної банки надіти чисту медичну рукавичку. Щільно прив'язати по колу і проколоти в пальцях рукавички кілька маленьких дірочок.

Крок 6: Залишити вино бродити на 2-3 тижні при кімнатній температурі. Коли рукавички перестануть надуватися - вино готове!

Крок 7: Готове вино потрібно пропустити через марлю кілька разів і закрити в пляшки. Зберігати напій слід в темному прохолодному місці. Якщо на дні буде з'являтися осад, вино потрібно ще раз профільтрувати через марлю і перелити в чисту ємність.

Варто включити в раціон! Фітнес-тренерка назвала головні продукти для схуднення

четвер, 25 квітень 2024, 8:24

Фітнес-тренерка Аніта Луценко розповіла УНІАН, які продукти варто вживати щодня, аби схуднути та втриматися у меншій вазі. Вона підкреслила важливість сезонних овочів, передають Патріоти України. Як зазначила експертка, кожного сезону є безліч овочів, ...

Дізнайтеся свій рівень незалежності - простий тест у картинці

четвер, 25 квітень 2024, 8:09

Пропонуємо пройти психологічний тест у картинці, який дозволить вам дізнатися про себе щось нове. У цьому короткому тесті ви дізнаєтеся свій рівень незалежності, передають Патріоти України. Подивіться на зображення та визначить, у якій позиції ви зазви...