
Цей напій здатен лікувати серце, нерви, шлунок та кишківник, підвищувати імунітет і запобігати патогенним захворюванням, передають Патріоти України.
Кефір вкрай корисний для всіх людей після 50 років. Лікарі пояснюють, що з віком функції організму сповільнюються, йому потрібна додаткова підтримка. І кефір здатен із цим упоратися на відмінно. За рахунок вмісту корисних бактерій напій позитивно впливає на здоров’я кишківника, серцево-судинної системи та підвищення імунітету. Корисні бактерії та пробіотики напою здатні боротися з патогенними захворюваннями. Розповідаємо, яка користь кефіру для загального здоров’я нашого організму і кому його вживати не слід.
Яка користь кефіру для організму
- Покращення мікрофлори кишківника. Якщо мікрофлора кишечника збалансована, то вона забезпечує 80% загального імунітету організму. А кефір здатен покращити баланс корисних бактерій і зміцнити імунну систему. Бо цей напій містить аж 50 корисних мікроорганізмів, які також впливають на травлення, знижують холестерин, сприяють виробленню вітамінів.
- Потужна протимікробна дія. Пробіотичні бактерії, які містяться в напої, здатні запобігати утворенню та розмноженню шкідливих мікроорганізмів у кишечнику. Саме вони провокують такі захворювання, які кандидоз, інші грибкові хвороби, захворювання сечовивідної системи, часті ГРВІ.
- Зміцнення кісток і профілактика остеопорозу. Кефір – це потужне джерело фосфору, калію й вітаміну К2, який сприяє засвоєнню кальцію. Тому напій запобігає розвитку остеопорозу і дефіциту кальцію. Його варто включити до раціону усім, кому за 50, вагітним жінкам, підліткам і тим, хто має дефіцит кальцію. Але варто вживати кефір, що має жирність 2,5-3,5%, інший не принесе жодної користі для кісткової тканини.
- Нормалізація рівня цукру в крові. Цей напій не зашкодить людям, які хворіють на діабет ІІ типу. Кефір хоч і має цукри у складі, проте здатен нормалізувати рівень цукру і знижує ризики захворювання на діабет.
- Користь для серцево-судинної системи. Кефір містить вітамін К2, що нівелює ризики утворення тромбів. А полісахариди, що містяться в напої, здатні унормувати артеріальний тиск і рівень холестерину в крові. Тому кефір може протистояти багатьом серцево-судинним захворюванням.
Кому не можна пити кефір
- Не варто пити кефір на "голодний" шлунок, бо він здатен пошкодити його слизову оболонку. І худнути на кефірній дієті також вкрай небезпечно для здоров’я шлунково-кишкового тракту.
- Напій не можна пити тим людям, що мають підвищену кислотність шлунку, він може спровокувати гастрит.
- Лікарі не радять кефір хворим на виразку шлунку, панкреатит і хвороби дванадцятипалої кишки.
- Не слід пити онад 250 мл напою на день, для дорослої людини цієї норми буде цілком достатньо.
Зелений чай - не просто смачний і освіжаючий напій. Його здавна вважають еліксиром здоров’я в азійській культурі, а сучасні дослідження підтверджують його користь для серцево-судинної системи. Але чи справді зелений чай допомагає при підвищеному тиску ...
Нові дослідження доводять, що регулярна їзда на велосипеді може значно знизити ризик розвитку деменції, зокрема хвороби Альцгеймера. Вчені спостерігали за майже півмільйоном дорослих протягом 13 років і виявили, що у велосипедистів ризик старечого недо...