Це справді працює! Названо копійчаний напій, який лікує всі хвороби у людей зрілого віку

Цей напій здатен лікувати серце, нерви, шлунок та кишківник, підвищувати імунітет і запобігати патогенним захворюванням, передають Патріоти України.

Кефір вкрай корисний для всіх людей після 50 років. Лікарі пояснюють, що з віком функції організму сповільнюються, йому потрібна додаткова підтримка. І кефір здатен із цим упоратися на відмінно. За рахунок вмісту корисних бактерій напій позитивно впливає на здоров’я кишківника, серцево-судинної системи та підвищення імунітету. Корисні бактерії та пробіотики напою здатні боротися з патогенними захворюваннями. Розповідаємо, яка користь кефіру для загального здоров’я нашого організму і кому його вживати не слід.

Яка користь кефіру для організму

  • Покращення мікрофлори кишківника. Якщо мікрофлора кишечника збалансована, то вона забезпечує 80% загального імунітету організму. А кефір здатен покращити баланс корисних бактерій і зміцнити імунну систему. Бо цей напій містить аж 50 корисних мікроорганізмів, які також впливають на травлення, знижують холестерин, сприяють виробленню вітамінів.
  • Потужна протимікробна дія. Пробіотичні бактерії, які містяться в напої, здатні запобігати утворенню та розмноженню шкідливих мікроорганізмів у кишечнику. Саме вони провокують такі захворювання, які кандидоз, інші грибкові хвороби, захворювання сечовивідної системи, часті ГРВІ.
  • Зміцнення кісток і профілактика остеопорозу. Кефір – це потужне джерело фосфору, калію й вітаміну К2, який сприяє засвоєнню кальцію. Тому напій запобігає розвитку остеопорозу і дефіциту кальцію. Його варто включити до раціону усім, кому за 50, вагітним жінкам, підліткам і тим, хто має дефіцит кальцію. Але варто вживати кефір, що має жирність 2,5-3,5%, інший не принесе жодної користі для кісткової тканини.
  • Нормалізація рівня цукру в крові. Цей напій не зашкодить людям, які хворіють на діабет ІІ типу. Кефір хоч і має цукри у складі, проте здатен нормалізувати рівень цукру і знижує ризики захворювання на діабет.
  • Користь для серцево-судинної системи. Кефір містить вітамін К2, що нівелює ризики утворення тромбів. А полісахариди, що містяться в напої, здатні унормувати артеріальний тиск і рівень холестерину в крові. Тому кефір може протистояти багатьом серцево-судинним захворюванням.

Кому не можна пити кефір

  • Не варто пити кефір на "голодний" шлунок, бо він здатен пошкодити його слизову оболонку. І худнути на кефірній дієті також вкрай небезпечно для здоров’я шлунково-кишкового тракту.
  • Напій не можна пити тим людям, що мають підвищену кислотність шлунку, він може спровокувати гастрит.
  • Лікарі не радять кефір хворим на виразку шлунку, панкреатит і хвороби дванадцятипалої кишки.
  • Не слід пити онад 250 мл напою на день, для дорослої людини цієї норми буде цілком достатньо.

А ви це знали? Чи справді банани допомагають схуднути

субота, 27 липень 2024, 13:15

Незалежно від того, чи це теплий шматочок бананового хліба, корисний смузі чи просто перекус перед тренуванням, банани можуть стати смачним і поживним доповненням до вашого раціону. Вони багаті на важливі речовини, такі як харчові волокна, вітаміни B6 ...

Лише спробуйте! Такі котлети ви ще не готували - з риби, рису та моркви

субота, 27 липень 2024, 12:12

Звичайні рибні котлети всі добре знають. І те що їх можна подати з рисом на гарнір теж. А от рецепт приготування, де все це разом поєднано, знають не всі. Пропонуємо спробувати приготувати рибні котлети з рисом та морквою, бо котлети виходять ніжні та ...