Це значно полегшить життя! Як розтягнути взуття - лайфхаки, про які ви не знали

Взуття, яка тисне або натирає - це серйозна проблема, яка в більшості випадків має тільки одне вирішення - покупка нової пари. Однак як показує практика, іноді не дуже зручні черевики можна розтягнути й підігнати по нозі. Головне - знати, як це зробити, передають Патріоти України.

Чи реально розтягнути взуття, не зіпсувавши його

Так, реально, але є нюанси. Якщо ви намагаєтеся зрозуміти, як швидко розтягнути взуття, що тисне, врахуйте, що зробити черевик ширшим набагато легше, ніж збільшити його в довжину. Тому, якщо куплена пара виявилася вузькою, ситуацію можна спробувати виправити досить просто і бюджетно.

Однак якщо ви промахнулися з розміром, і тепер відчайдушно намагаєтеся зрозуміти, як розтягнути взуття на розмір більше, будьте готові до того, що доведеться купувати нові туфлі. Безумовно, практично будь-який матеріал можна зробити більш м'яким і, за рахунок еластичності, просто розтягнути до потрібного вам розміру. Однак не забувайте, що у будь-якої тканини є межа еластичності і далеко не кожну пару можна збільшити на розмір і більше.

Як розтягнути взуття - найбюджетніші способи

Найпростіший варіант - окріп. Поставте черевики в таз і обдайте зсередини гарячою водою. Як тільки вони охолонуть, надіньте на ноги і походіть в них по квартирі кілька годин, в ідеалі - до повного висихання. Метод простий і досить дієвий, проте врахуйте, що таким чином ви можете злегка розтягнути черевики або туфлі в ширину, але у вас не вийде збільшити взуття в довжину. Крім того, такий спосіб не підійде для лакованої пари, оскільки окріп просто зіпсує матеріал.

Також можна розтягнути взуття за допомогою горілки. Всередину тісної пари наливаємо рідину таким чином, щоб матеріал був повністю змочений. Надягаємо мокрі черевики і не знімаємо до повного висихання. Спирт сприяє розм'якшенню шкіри, тому такий спосіб ідеально підійде, якщо вам тиснуть шкіряні черевики. Матеріал стане м'якшим і взуття розійдеться як в довжину, так і в ширину. Безумовно, ви не збільшите пару на два розміри, проте розтягнути туфлю на половину розміру можна.

Як розтягнути шкіряне взуття - лайфхак

Якщо вам тиснуть шкіряні туфлі, візьміть махрові шкарпетки і змочіть їх у гарячій воді. Одягніть туфлі на мокрі шкарпетки. Це не найприємніша процедура, але двох годин такої екзекуції буде достатньо для того, щоб взуття стало більш просторим. В такий спосіб можна трохи розтягнути туфлі як з натуральної, так і зі штучної шкіри. Також цей метод прекрасно працює на замшевому взутті.

Як розтягнути взуття в довжину без заморочок

Найпростіший та найефективніший спосіб - спеціальні хімічні засоби для розм'якшення шкіри, які зараз активно продають у взуттєвих магазинах.

Якщо ви купили невдалу пару і не знаєте, як розтягнути взуття в ширину або довжину, не вдаючись до бабусиних методів з горілкою та окропом - купіть спеціальний спрей.

Плюс таких засобів в тому, що вони точно не пошкодять матеріал і не залишать плям на черевиках. Мінус - ціна. Тому якщо у вас досить дешева пара взуття, будьте готові до того, що такий спрей обійдеться вам в третю частину вартості ваших черевиків. Однак якщо у вас дороге взуття, такі витрати будуть цілком виправдані, оскільки ви точно будете знати, що ні колір, ні щільність матеріалу не постраждають, і на черевиках не залишиться плям.

Як швидко розтягнути взуття так, щоб не зіпсувати його

Багато хто робить помилку, вважаючи, що раз взуття можна розтягнути, наливши в нього горілку, значить для цієї мети підійдуть і одеколон або парфуми, оскільки вони на спиртовій основі. На жаль, це не так.

Чого не можна робити:

  • заливати у взуття парфуми або одеколон;
  • використовувати масла та жирні креми для розм'якшення шкіри.

Справа в тому, що туфлі, викупані в парфумі, пахнуть так, що на вас будуть озиратися на вулиці. По-друге, парфуми або одеколон при висиханні залишать на шкірі плями.

Тому, якщо ви намагаєтеся вигадати, як трохи розтягнути взуття в домашніх умовах - краще просто надіньте туфлі на мокру шкарпетку. Це буде набагато ефективнішім, ніж парфуми.

Також врахуйте, що якщо ви намагаєтеся зрозуміти, як розтягнути взуття, якщо воно тисне, і не хочете зіпсувати туфлі - ніколи не використовуйте жири. Безумовно, жир розм'якшує шкіру, але у випадку з взуттям будь-які масла або жирні крема залишать на черевиках плями, позбутися від яких буде неможливо.

А ви це знали? Скільки років можна зберігати консервацію

п’ятниця, 29 березень 2024, 11:28

Напевно, у кожної української господині стоїть кількадесят баночок домашніх заготовок у погребі. Адже консервація - це чудовий спосіб зберегти смак та користь продуктів упродовж кількох років, передають Патріоти України. Втім, варто бути обачними і сл...

Просто оберіть картинку! Яким словом вас можна описати - тест на визначення особистості

п’ятниця, 29 березень 2024, 11:12

У світі немає двох ідентичних особистостей, кожна людина неповторна і унікальна. Однак часто деякі риси характеру йдуть в парі. Тому уподобання людини можуть розповісти про її характер, передають Патріоти України. Цей простий тест визначить, яким слово...