Творить дива! Вчені виявили натуральну речовину проти раку та старіння

Вчені виявили натуральну речовину проти раку та старіння

Китайські вчені з Шанхайського інституту виявили у рутину властивості проти клітинного старіння та здатність посилити ефективність хімієтерапії при боротьбі з раком. Результати дослідження вчених опубліковані у журналі Aging Cell, передають Патріоти України.

Рутин - представник класу флавоноїдів, який має ангіопротекторну та капілярозміцнювальну дію, а також виявляє антиоксидантні властивості. Речовина найчастіше використовується як компонент полівітамінних препаратів, а також самостійний препарат. Джерелами промислового отримання рутину є рослини софора японська та гречка посівна.

Попередні дослідження показали, що накопичення клітин, що старіють, у людей похилого віку пов'язане зі збільшенням частоти вікових патологій, які сприяють погіршенню здоров'я. Це відкриття механізму старіння дозволило вченим розробляти нові антивікові препарати, однак із розроблених варіантів ще немає достатньо безпечних.

У цій роботі фахівці намагалися знайти природні антивікові засоби, провівши великомасштабний скринінг бібліотеки природних лікарських засобів. Як виявилося, рутин має здатність впливати на клітини, що старіють, знижуючи запалення в них.

А ви це знали? Коли треба солити картоплю під час смаження

субота, 27 липень 2024, 21:12

Хочете картоплю зі смачною золотою скоринкою? Для цього треба не тільки правильно обробити саму картоплю, а й своєчасно її солити, щоб не було ефекту вареного овоча, передають Патріоти України. У вас вийде хрумка скоринка, якщо ви посолите картоплю піс...

Лише спробуйте! Ось що слід пити на ніч, щоб швидко схуднути і позбутися живота

субота, 27 липень 2024, 17:48

Аби позбутися зайвої ваги без жодних зусиль, дієтологи рекомендують включити до раціону ці корисні напої, але варто пам’ятати, що вони не замінять повноцінного харчування, передають Патріоти України. Розповідаємо, які напої треба пити на ніч, щоб зайві...