30 хвилин замість трьох годин! Як прискорити варіння буряків

Недосвідчені кулінари, які не знають хитрощів, можуть витратити на варіння буряків 3-4 години. Досвідчені кухарі роблять це за 50 хвилин, а деяким вистачає й півгодини. Можна кидати буряки в киплячу воду, так процес буде швидше, але є більш ефективний спосіб, передають Патріоти України.

Як прискорити варіння буряків

У окропі коренеплід варять 30 хв. Потім воду зливають, а потім поміщають овоч у холодну воду. Температурний перепад призведе до готовності овочів. У холодній воді буряки потрібно потримати 15-20 хв.

Ще швидше приготувати овоч можна, якщо поставити каструлю з буряком на сильний вогонь. Накривати її кришкою не треба.

Води при цьому має бути багато – на 8 см вище за коренеплоди. Через 15 хвилин. після варіння в киплячій воді буряки кладуть у крижану воду на 5-10 хв. У сумі йде близько півгодини на варіння коренеплоду.

Крім того, деякі кулінари кладуть у каструлю з буряком шматочок чорного хліба. Вони пояснили, що цей продукт дозволяє варити овоч без поширення специфічного запаху, який кухарям не до вподоби.

Навіщо класти на деко бананову шкірку при запіканні м’яса - несподіваний кулінарний лайфхак

понеділок, 31 березень 2025, 19:12

Запікання в духовці – один з найпопулярніших варіантів термічної обробки м’яса. Однак перед тим, як викласти м’ясні шматочки на деко, варто скористатися одним маловідомим лайфхаком, передають Патріоти України. Йдеться про використання бананової шкірки....

Як зварити буряк за 15 хвилин без зайвої мороки

понеділок, 31 березень 2025, 18:12

Неприємний запах на кухні, коли у каструлі вариться буряк, знайомий всім без виключення. Процес приготування займає 30-60 хвилин, а хотілося б зробити це швидше. Є способи, які дозволяють скоротити час очікування, та позбутись специфічного овочевого за...