30 хвилин замість трьох годин! Як прискорити варіння буряків

Недосвідчені кулінари, які не знають хитрощів, можуть витратити на варіння буряків 3-4 години. Досвідчені кухарі роблять це за 50 хвилин, а деяким вистачає й півгодини. Можна кидати буряки в киплячу воду, так процес буде швидше, але є більш ефективний спосіб, передають Патріоти України.

Як прискорити варіння буряків

У окропі коренеплід варять 30 хв. Потім воду зливають, а потім поміщають овоч у холодну воду. Температурний перепад призведе до готовності овочів. У холодній воді буряки потрібно потримати 15-20 хв.

Ще швидше приготувати овоч можна, якщо поставити каструлю з буряком на сильний вогонь. Накривати її кришкою не треба.

Води при цьому має бути багато – на 8 см вище за коренеплоди. Через 15 хвилин. після варіння в киплячій воді буряки кладуть у крижану воду на 5-10 хв. У сумі йде близько півгодини на варіння коренеплоду.

Крім того, деякі кулінари кладуть у каструлю з буряком шматочок чорного хліба. Вони пояснили, що цей продукт дозволяє варити овоч без поширення специфічного запаху, який кухарям не до вподоби.

Цей продукт з кухні зміцнює імунітет навіть у мікродозах - нове дослідження

субота, 13 вересень 2025, 17:12

Імбир - одна з небагатьох спецій, користь якої підтверджують не лише традиції, а й сучасні наукові дослідження. Нові дані показали: навіть невеликої кількості імбиру достатньо, щоб активувати імунні клітини та допомогти організму ефективніше боротися з...

Ви точно це робите! Названо ранкові звички, які дуже небезпечні для здоров’я

субота, 13 вересень 2025, 10:30

Ранкові звички можуть мати набагато більший вплив на здоров’я, ніж здається на перший погляд. Те, що ви їсте на сніданок, або відмова від нього, здатні змінити метаболізм, рівень енергії та ризик хронічних захворювань, передають Патріоти України. Навіт...