А ви це знали? Чому не потрібно мити печериці перед смаженням

Печериці не можна починати обсмажувати без попередньої обробки. Справа в тому, що на поверхні грибів майже завжди є зайві частинки. Це можуть бути як піщинки, так і цілі «шматочки» ґрунту. Усі забруднення потрібно видалити. І кулінари мають різні підходи для досягнення цієї мети, передають Патріоти України.

Подробиці

Одні господині просто промивають гриби. Інші відмовляються від використання води та чистять продукт за допомогою додаткових пристроїв. На перший погляд, немає важливого значення, який із способів вибрати.

Проте досвідчені кулінари наголошують: правильно проведена попередня процедура допоможе приготувати смачні гриби. А ось помилково обраний варіант очищення залишить блюдо блідим і без золотистої скоринки.

Неправильна дія

Промивати печериці перед приготуванням не треба. Ці гриби відрізняються сильними поглинаючими властивостями. Це означає, що волога збережеться усередині страви.

Результатом обсмажування таких грибів стане відсутність на поверхні рум’яності. Крім того, блюдо втратить яскраві смакові якості і може виявитися просто несмачною.

Правильна дія

Печериці потрібно чистити за допомогою губки. Достатньо лише легенько «пройтися» цим матеріалом на поверхні грибів.

Якщо забруднення є серйозними, можна обмежитися такою дією, як натирання шапочок грибів одну об другу.

Якщо на грибах є ділянки із сухістю, то їх треба зрізати ножем.

Іноді виникає ситуація, коли без води не обійтись. Таке буває за наявності важких забруднень. Зазвичай йдеться про пісок, який “забрався” настільки глибоко, що не виводиться губкою.

У цьому випадку печериці можна дуже швидко обдати водою (буквально кілька секунд). В цьому випадку вдасться забруднення видалити, і запобігти вбиранню стравою вологи.

13 квітня

12:47П’ять сортів квітів, які можна встигнути посіяти до Великодня

11:58

Як виростити безкоштовний врожай з залишків магазинного салату

10:40

Вся розсада загине, якщо не знати правила боротьби з павутинним кліщем

09:10

В який день треба мити вікна на Великдень

07:45

Як приготувати на Великдень сирну паску в шоколаді

12 квітня

23:50

Секрет відсутності розводів після миття вікон до Великодня

23:35

Як приготувати на гарнір гостро-солоний рис

23:24

Чотири етапи весняного догляду за трояндами для пишного цвітіння

22:16

Як зробити підживлення для ягідних кущів, щоб ягоди росли солодкими

20:58

Дві речі в гардеробі для комфортного та жіночного образу

19:35

Десять фактів для вдалого вирощування міцної розсади перців

17:55

Фаворити літнього взуття 2025 — cage-босоніжки

16:43

З чим носити штани з лампасами в сезоні весна-літо 2025

14:45

Три моделі штанів, які будуть актуальними в цьому сезоні

В тренді

Фаворити літнього взуття 2025 — cage-босоніжки

З чим носити штани з лампасами в сезоні весна-літо 2025

Три моделі штанів, які будуть актуальними в цьому сезоні

Чому не всі брендові сумки варті своїх грошей

Три універсальні речі, які можуть носити чоловіки і жінки

Ще новини:

Варто знати! ТОП-3 продукти, які категорично не можна розігрівати повторно

вівторок, 2 вересень 2025, 18:45

Всі ми звикли до того, що їжу в будь-який момент можна дуже швидко розігріти за допомогою мікрохвильовки, плити, духовки або пароварки. Але потрібно обов'язково знати, що є продукти, які категорично не можна повторно розігрівати, оскільки вони можуть с...

Це варто знати! Які продукти категорично не можна гріти в мікрохвильовці та чому

понеділок, 1 вересень 2025, 23:45

Мікрохвильовка – абсолютно незамінний кухонний гаджет, який дуже спрощує процеси підготовки їжі. Але, потрібно знати, що не всі продукти можна розігрівати в мікрохвильовці, передають Патріоти України. Редакція FoodOboz ділиться корисними порадами, завд...