А ви це знали? Чому не потрібно мити печериці перед смаженням

Печериці не можна починати обсмажувати без попередньої обробки. Справа в тому, що на поверхні грибів майже завжди є зайві частинки. Це можуть бути як піщинки, так і цілі «шматочки» ґрунту. Усі забруднення потрібно видалити. І кулінари мають різні підходи для досягнення цієї мети, передають Патріоти України.

Подробиці

Одні господині просто промивають гриби. Інші відмовляються від використання води та чистять продукт за допомогою додаткових пристроїв. На перший погляд, немає важливого значення, який із способів вибрати.

Проте досвідчені кулінари наголошують: правильно проведена попередня процедура допоможе приготувати смачні гриби. А ось помилково обраний варіант очищення залишить блюдо блідим і без золотистої скоринки.

Неправильна дія

Промивати печериці перед приготуванням не треба. Ці гриби відрізняються сильними поглинаючими властивостями. Це означає, що волога збережеться усередині страви.

Результатом обсмажування таких грибів стане відсутність на поверхні рум’яності. Крім того, блюдо втратить яскраві смакові якості і може виявитися просто несмачною.

Правильна дія

Печериці потрібно чистити за допомогою губки. Достатньо лише легенько «пройтися» цим матеріалом на поверхні грибів.

Якщо забруднення є серйозними, можна обмежитися такою дією, як натирання шапочок грибів одну об другу.

Якщо на грибах є ділянки із сухістю, то їх треба зрізати ножем.

Іноді виникає ситуація, коли без води не обійтись. Таке буває за наявності важких забруднень. Зазвичай йдеться про пісок, який “забрався” настільки глибоко, що не виводиться губкою.

У цьому випадку печериці можна дуже швидко обдати водою (буквально кілька секунд). В цьому випадку вдасться забруднення видалити, і запобігти вбиранню стравою вологи.

13 квітня

12:47П’ять сортів квітів, які можна встигнути посіяти до Великодня

11:58

Як виростити безкоштовний врожай з залишків магазинного салату

10:40

Вся розсада загине, якщо не знати правила боротьби з павутинним кліщем

09:10

В який день треба мити вікна на Великдень

07:45

Як приготувати на Великдень сирну паску в шоколаді

12 квітня

23:50

Секрет відсутності розводів після миття вікон до Великодня

23:35

Як приготувати на гарнір гостро-солоний рис

23:24

Чотири етапи весняного догляду за трояндами для пишного цвітіння

22:16

Як зробити підживлення для ягідних кущів, щоб ягоди росли солодкими

20:58

Дві речі в гардеробі для комфортного та жіночного образу

19:35

Десять фактів для вдалого вирощування міцної розсади перців

17:55

Фаворити літнього взуття 2025 — cage-босоніжки

16:43

З чим носити штани з лампасами в сезоні весна-літо 2025

14:45

Три моделі штанів, які будуть актуальними в цьому сезоні

В тренді

Фаворити літнього взуття 2025 — cage-босоніжки

З чим носити штани з лампасами в сезоні весна-літо 2025

Три моделі штанів, які будуть актуальними в цьому сезоні

Чому не всі брендові сумки варті своїх грошей

Три універсальні речі, які можуть носити чоловіки і жінки

Ще новини:

Теплі чи холодні: Ось якої температури мають бути яйця для випічки

понеділок, 9 червень 2025, 19:30

Кожен, хто коли-небудь займався випічкою, знає, що навіть найдрібніші деталі можуть вплинути на кінцевий результат. Однією з таких деталей є температура яєць. Часто в рецептах зазначено, що яйця повинні бути кімнатної температури, але чому це так важли...

Чому немає сенсу вимочувати курку перед приготуванням

понеділок, 9 червень 2025, 19:02

Деякі господарки рекомендують вимочувати курку перед приготуванням. Вони уточнюють, що цю процедуру потрібно проводити з тушками курок, яких виростили на спеціальних фермах, до домашніх це не стосується, передають Патріоти України. Птахам дають комбіко...