А ви це знали? Навіщо додавати у випічку горілку та інші спиртні напої

Деколи можна зустріти рецепти кондитерських виробів, у складі яких фігурує горілка та інші міцні спиртні напої, передають Патріоти України.

У більшості випадків ми звикли чути про коньяк: часто його використовують для просочення коржів торта. Проте йдеться не лише про такий спосіб застосування.

У чому полягає роль горілки

  • Як виявилося, міцні спиртні напої (особливо горілка) мають чудовий вплив на структуру та якість тіста. Завдяки швидкому випаровуванню спирту при низьких температурах тісто насичується киснем, тому випічка стає більш пишною та смачною.
  • Тісто, в якому міститься горілка, піднімається швидше та краще.
  • Дріжджове тісто стає ще пишнішим та легким.
  • Випічка з додаванням спиртного довго не сохне і не черствіє, якщо додати в тісто трохи спирту.
  • Пироги та кекси краще пропікаються і виглядають рівно, апетитно.
  • Хрумка випічка, наприклад, хмиз, виходить ще хрусткішою.
  • Для солодкої випічки можна використовувати ром чи коньяк, а в інших випадках – горілку.

Як додавати горілку в тісто

У розрахунку на 1 кг тіста можна додавати від однієї чайної до столової ложки міцного алкогольного напою.

У дріжджове тісто горілку додають до опари, яка вже піднялася, разом з яйцями і маслом перед засипанням борошна.

У тісто без дріжджів горілку влити при замішуванні і дати настоятися.

Чи потрібно смажити цибулю для котлетного фаршу

вівторок, 1 квітень 2025, 18:15

У класичному рецепті приготування котлет, який часто використовують господині, є цибуля. Цей продукт дійсно робить страву смачнішою та соковитішою. Але чи треба смажити овочі перед тим, як додати їх до фаршу? Все залежить від способу приготування та ре...

Який простий інгредієнт допоможе надати котлетам пишності

вівторок, 1 квітень 2025, 17:15

Досвідчені господині і навіть професійні кухарі часто додають у котлети особливі компоненти, які повинні надати страві апетитної пишної форми, передають Патріоти України. Однак деякі інгредієнти можуть надавати надто очевидного відтінку смаку, що може ...