А ви це знали? Навіщо насправді квасолю замочують перед варінням

Квасоля може стати чудовим доповненням до раціону харчування, оскільки це дуже корисний продукт, передають Патріоти України.

З відвареної квасолі виходить гарний гарнір.

Також цей вид бобових може прикрасити будь-який суп.

Подробиці

Однак потрібно розуміти, що перед приготуванням квасолю потрібно замочити.

Навіщо замочувати квасолю?

Допомога шлунку

Якщо ви спробуєте приготувати квасолю без попередньої підготовки, то шлунково-кишковому тракту таке частування не сподобається. Насамперед удар прийме підшлункова залоза.

Також не варто забувати про газоутворення, яке відбувається через наявність у складі бобових олігосахаридів.

Смак

Якщо ви не вимочуватимете бобові, то їх смак навряд чи може порадувати. Без попередньої підготовки квасоля буде гірчити.

Також квасоля виходить досить твердою навіть за тривалого часу готування.

Вітаміни

Відомо, що квасоля є корисним продуктом. Саме тому господині люблять подавати її до столу, щоб наситити організм поживними речовинами.

Якщо ви не замочуватимете бобові, то їх доведеться виварювати кілька годин.

Через це більшість вітамінів зруйнується.

А завдяки вимоченню квасоля вариться швидко.

Як правильно замочувати квасолю

Найкраще вибирати містку миску і насипати до неї квасолю. Потім додайте воду у співвідношенні 1 до 3.

Вода має бути кімнатної температури.

Потім зачекайте 10 годин, злийте воду і промийте бобові проточною водою.

Якщо ви готуєте страви на основі квасолі влітку, то миску із квасолею варто прибирати у прохолодне місце.

Джерело: ПростоВей

Варто знати! Як правильно пити чай з імбиром

субота, 25 січень 2025, 21:12

Багато людей полюбляє випити чашку чорного чаю протягом дня. Але не всі знають, що її можна замінити не менш корисним імбирним чаєм, який зміцнює організм і покращує травлення за рахунок великої кількості антиоксидантів, передають Патріоти України. Чай...

Смакота! Як запекти м’ясо з чорносливом, щоб гості рецепт просили

субота, 25 січень 2025, 19:08

Якщо ви хочете здивувати гостей своїми кулінарними здібностями, то приготуйте оригінальне м’ясо у духовці. Соковите, м’яке, ароматне поєднання свинини та сухофруктів зробить навіть буденну вечерю святковою. Для приготування треба:. Чорнослив помийте і ...