Квасоля може стати чудовим доповненням до раціону харчування, оскільки це дуже корисний продукт, передають Патріоти України.
З відвареної квасолі виходить гарний гарнір.
Також цей вид бобових може прикрасити будь-який суп.
Однак потрібно розуміти, що перед приготуванням квасолю потрібно замочити.
Навіщо замочувати квасолю?
Допомога шлунку
Якщо ви спробуєте приготувати квасолю без попередньої підготовки, то шлунково-кишковому тракту таке частування не сподобається. Насамперед удар прийме підшлункова залоза.
Також не варто забувати про газоутворення, яке відбувається через наявність у складі бобових олігосахаридів.
Смак
Якщо ви не вимочуватимете бобові, то їх смак навряд чи може порадувати. Без попередньої підготовки квасоля буде гірчити.
Також квасоля виходить досить твердою навіть за тривалого часу готування.
Вітаміни
Відомо, що квасоля є корисним продуктом. Саме тому господині люблять подавати її до столу, щоб наситити організм поживними речовинами.
Якщо ви не замочуватимете бобові, то їх доведеться виварювати кілька годин.
Через це більшість вітамінів зруйнується.
А завдяки вимоченню квасоля вариться швидко.
Як правильно замочувати квасолю
Найкраще вибирати містку миску і насипати до неї квасолю. Потім додайте воду у співвідношенні 1 до 3.
Вода має бути кімнатної температури.
Потім зачекайте 10 годин, злийте воду і промийте бобові проточною водою.
Якщо ви готуєте страви на основі квасолі влітку, то миску із квасолею варто прибирати у прохолодне місце.
Гіпертонія - одна з найпоширеніших хвороб серцево-судинної системи. Відсутність правильного харчування і лікування може призвести до таких серйозних ускладнень, як пошкодження судин, серцева й ниркова недостатність, проблеми зі зором та інсульт, переда...
Ви помічали, що з часом мед у банці стає твердим і його важко набрати ложкою? Це зовсім не означає, що він зіпсувався! Професійний пасічник Войцех Марговничи розповідає, чому мед кристалізується, які сорти застигають швидше, як правильно зберігати мед ...