Без зайвого жиру, але з апетитною скоринкою! ТОП-7 секретів смаженої картоплі

Смажена картопля вдається не завжди – іноді вона плаває в жирі або олії, іноді виходить не смажена, а тушкована, а то й зовсім перетворюється на пюре, передають Патріоти України.

Чимало тут залежить від кулінарного досвіду, від сорту овочів, від сковороди і, звичайно, від попередньої підготовки бульб до смаження.

Подробиці

7 секретів смаженої картоплі

  1. Сорт. Найкраще смажити картоплю з низьким рівнем крохмалю. Якщо говорити про сорти, то це «Романо», «Ред Скарлетт», «Водограй», «Гурман», «Веснянка» та ін.
  2. Посуд. Краще смажити на чавунній або сковороді з товстим дном, щоб грілася рівномірно і довше тримала тепло. Також вона має бути широка з високими бортами.
  3. Картопля. Бульби потрібно різати скибочками або соломкою завтовшки по 8 мм. Більш масивні шматки вимагають 5-хвилинного варіння.
  4. Крохмаль. Щоб зменшити кількість крохмалю, нарізану картоплю заливають водою на 30 хвилин, а потім викладають на рушник, щоб пішла зайва волога.
  5. Температура. Потрібно заздалегідь розігріти сковороду разом з рослинною олією і, коли вона почне трохи димитися, можна класти картоплю.
  6. Час. Не чіпайте картоплю перші 5-7 хвилин. За цей час овоч покриється золотистою скоринкою. Потім потрібно ретельно перемішати. Повторюємо цю процедуру за 5-7 хвилин.
  7. Сіль. Солити можна лише після появи скоринки, потім потрібно зробити меншим вогонь, прикрити кришкою та залишити картоплю на 20-25 хвилин.

Як приготувати макарони з сиром, щоб вони не перетворилися на липку масу

субота, 15 лютий 2025, 12:10

Макаронні вироби – улюблена страва більшості людей. Якщо хочеться чогось ситного та простого, багато хто не довго думає – зупиняє свій вибір на макаронах, передають Патріоти України. Немаловажний нюанс – макаронні вироби мають бути високої якості. За г...

Є норма: Яку кількість яєць та цукру використовують досвідчені господині при приготуванні сирників

субота, 15 лютий 2025, 11:10

Для того щоб сирники вийшли ідеальними, важливо дотримуватися пропорцій, передають Патріоти України. Адже надлишок або недолік певних компонентів призводить до того, що страва виходить не такою смачною і ніжною. Найскладніше розібратися з кількістю цук...