Буде смакота! Як за пару годин засолити смачну скумбрію

Скумбрія може бути приготовлена різними способами, проте засолювання залишається одним із улюблених методів багатьох. Риба виходить смачною та ніжною через специфічне м’ясо скумбрії. Не всі готові цілодобово чекати результату. Можна приготувати слабосолоний варіант, щоб насолоджуватися стравою через пару годин після приготування, передають Патріоти України.

Які інгредієнти потрібні

  • півкіло риби;
  • 1 цибулина середнього розміру;
  • велика ложка солі та маленька цукру;
  • два шматочки гвоздики, лавровий перець і трохи перцю до смаку.

Як готувати

Рибу попередньо варто розморозити, обмити, почистити та подрібнити на невеликі порційні шматочки. Сіль із цукром та перцем з’єднуються в єдину масу.

Цибулю подрібнюємо кільцями. Потім потрібно вибрати банку або контейнер для засолювання.

Кладемо суміш із солі та перцю, укладаємо рибу, кладемо цибулю і знову солимо. Продовжуємо так доти, доки не закінчиться риба. Нагорі залишаємо гвоздику з лавровим листом.

Риба має постояти 60 хвилин у холодильнику. Після цього її потрібно потрясти та перевернути. Як тільки мине ще одну година, рибу можна подавати до столу.

Літній делікатес чи калорійна бомба? Дієтологи розбирають користь і шкоду смаженого на грилі сиру

вівторок, 8 липень 2025, 18:56

Сир, що тане в роті, з хрусткою скоринкою і апетитним ароматом з гриля, став справжньою зіркою літніх зустрічей. Проте чи отримує наш організм стільки ж радості, скільки й наші смакові рецептори? Дієтологи дають чіткі відповіді, які можуть вас здивуват...

ТОП-5 несподіваних причин їсти огірки кожен день - ви будете в захваті!

вівторок, 8 липень 2025, 17:47

Огірки - це не просто освіжаючий овоч, який чудово підходить для літніх салатів. Вони мають безліч корисних властивостей, які позитивно впливають на здоров’я організму. Їх можна вживати не тільки у свіжому вигляді, а й додавати до різних страв, збагачу...