Чому немає сенсу вимочувати курку перед приготуванням

Деякі господарки рекомендують вимочувати курку перед приготуванням. Вони уточнюють, що цю процедуру потрібно проводити з тушками курок, яких виростили на спеціальних фермах, до домашніх це не стосується, передають Патріоти України.

Подробиці

Птахам дають комбікорми з гормонами та антибіотиками, щоб вони росли швидше, масу набирали краще.

Тому вважається, що годинне замочування у воді здатне позбавити тушку всіх цих шкідливих речовин. Але чи це так насправді?

Насправді все трохи не так. Звичайне замочування у воді не вплине на склад м’яса птиці. Гормони та антибіотики залишаться на місці.

Найправильніший і логічний спосіб видалити шкідливі речовини полягає в тому, щоб злити першу воду після закипання, в якій варилася тушка, а потім залити другу та трохи поварити.

Так є велика ймовірність, що всі антибіотики, гормони та інші речовини, які несприятливо впливають на здоров’я людини, випаруються з курятини.

Літній делікатес чи калорійна бомба? Дієтологи розбирають користь і шкоду смаженого на грилі сиру

вівторок, 8 липень 2025, 18:56

Сир, що тане в роті, з хрусткою скоринкою і апетитним ароматом з гриля, став справжньою зіркою літніх зустрічей. Проте чи отримує наш організм стільки ж радості, скільки й наші смакові рецептори? Дієтологи дають чіткі відповіді, які можуть вас здивуват...

ТОП-5 несподіваних причин їсти огірки кожен день - ви будете в захваті!

вівторок, 8 липень 2025, 17:47

Огірки - це не просто освіжаючий овоч, який чудово підходить для літніх салатів. Вони мають безліч корисних властивостей, які позитивно впливають на здоров’я організму. Їх можна вживати не тільки у свіжому вигляді, а й додавати до різних страв, збагачу...