Чудова закуска на зиму: Прості, швидкі та вкуснючі рецепти Клопотенка щодо баклажанів

Кожен готує баклажани по-різному: варить, запікає, смажить, поєднує з іншими овочами, робить з них ікру. Шеф-кухар Євген Клопотенко, відомий рецептами простих, але дуже смачних страв, радить зробити заготівлі на зиму саме зі смажених баклажанів. Чому? Все просто – вони готуються максимально швидко і "є просто божественними", зазначають Патріоти України.

Як приготувати смажені баклажани на зиму: рецепт від Клопотенка

Баклажани обирайте невеликого розміру і приблизно однакові, щоб поміщалися в банку. Всі заготівлі потрібно розкладати по стерилізованих банках. Після закатування переверніть банки, укутайте чимось теплим і дочекайтеся, поки вони повністю охолонуть.

баклажани на зиму

Інгредієнти:

  • баклажани – 1 кг;
  • перець Чилі – 1-2
  • перець Болгарський – 1 шт.;
  • оцет –
  • сіль –

Покроковий рецепт

1. Наріжте баклажани кільцями товщиною 1 см і посипте сіллю, щоб вони трохи пустили сік. Залиште на 10-15 хвилин.

2. Перець чилі, часник та болгарський перець наріжте на шматки й пропустіть їх через м'ясорубку. До отриманої маси додайте сіль, оцет та воду й ретельно перемішайте.

3. Підсолені баклажани промокніть паперовим рушником від зайвої вологи. Обсмажте кільця баклажанів на пательні з достатньою кількістю соняшникової олії по дві хвилини з кожного боку.

*Додавайте олію до пательні при обсмажуванні кожної нової порції, оскільки баклажани дуже вбирають жир.

заготівлі з баклажанів

4. Підсмажені кільця баклажанів покладіть в підготовлені стерильні банки, перекладаючи заправкою. Заповніть банки доверху і злегка утрамбуйте. Наповнені банки закрийте кришками та поставте на зберігання в прохолодне місце.

Рецепт баклажанної ікри на зиму від Клопотенка

Ікра з баклажанів – також один із найпопулярніших рецептів заготівель на зиму. Це і смачна намазка на хліб, і гарне доповнення до гарніру. Вона смакує і як самостійна страва. Клопотенко пропонує простий й швидкий рецепт ікри з баклажанів, який, до речі, не гірший, аніж з кабачків. Спробувати приготувати однозначно треба!

Інгредієнти:

  • баклажан – 1 шт.;

Покроковий рецепт

1. На деко налийте олію й викладіть на нього всі овочі з часником і запікайте при температурі 180 градусів протягом 15-20 хвилин.

2. Дістаньте овочі з духовки й дайте їм охолонути. Зніміть шкірку з помідорів, часнику, баклажана і перцю. З перцю також видаліть кісточки. Хоча, за словами Клопотенка, можна цього і не робити.

3. Овочі пропустіть через блендер, додайте перець, сіль та вершкове масло й знову перебийте блендером. Якщо хочете більш жирну ікру – додайте ще масла.

*Ікру зберігайте в холодильнику протягом двох тижнів.

Як правильно стерилізувати банки

Стерилізація банок

Роблячи заготівлі на зиму, важливо правильно стерилізувати банки — від цього залежить не тільки цілісність, але і смак консервації.

  1. Налийте в каструлю воду і доведіть до кипіння. Помістіть в воду гвинтові кришки та кип'ятіть протягом трьох хвилин.
  2. Банки ретельно вимийте і помістіть в окрему місткість з окропом. На місткість встановіть спеціальне кільце для стерилізації та зверху по черзі ставте банки шийкою вниз і стерилізуйте протягом п'яти хвилин.
  3. Банки помістіть в перевернутому вигляді на чистий рушник, щоб зійшла вода і вони стали сухими.

Хіти тижня. Не встоїть ніхто! Сирні пончики, що тануть у роті

субота, 23 жовтень 2021, 23:05

Останнім часом в багатьох кав'ярнях можна побачити яскравий десерт - пончики, покриті кольоровою глазур'ю з посипками, зазначають Патріоти України. Пропонуємо вам український варіант цієї страви, яку легко можна приготувати вдома, - сирні пончики або с...

Як приготувати скумбрію, щоб вона була і корисною, і смачною: Поради шеф-кухаря

субота, 23 жовтень 2021, 22:15

Скумбрія – не тільки смачна, але ще й дуже корисна риба, в якій багато фтору, фосфору та омега-3, які так необхідні організму. Також вона має потужні антиоксидантні й антиканцерогенні властивості й дуже легко та просто готується, достатньо лише 20 хвил...