Баклажани обирайте невеликого розміру і приблизно однакові, щоб поміщалися в банку. Всі заготівлі потрібно розкладати по стерилізованих банках. Після закатування переверніть банки, укутайте чимось теплим і дочекайтеся, поки вони повністю охолонуть.
1. Наріжте баклажани кільцями товщиною 1 см і посипте сіллю, щоб вони трохи пустили сік. Залиште на 10-15 хвилин.
2. Перець чилі, часник та болгарський перець наріжте на шматки й пропустіть їх через м'ясорубку. До отриманої маси додайте сіль, оцет та воду й ретельно перемішайте.
3. Підсолені баклажани промокніть паперовим рушником від зайвої вологи. Обсмажте кільця баклажанів на пательні з достатньою кількістю соняшникової олії по дві хвилини з кожного боку.
*Додавайте олію до пательні при обсмажуванні кожної нової порції, оскільки баклажани дуже вбирають жир.
4. Підсмажені кільця баклажанів покладіть в підготовлені стерильні банки, перекладаючи заправкою. Заповніть банки доверху і злегка утрамбуйте. Наповнені банки закрийте кришками та поставте на зберігання в прохолодне місце.
Ікра з баклажанів – також один із найпопулярніших рецептів заготівель на зиму. Це і смачна намазка на хліб, і гарне доповнення до гарніру. Вона смакує і як самостійна страва. Клопотенко пропонує простий й швидкий рецепт ікри з баклажанів, який, до речі, не гірший, аніж з кабачків. Спробувати приготувати однозначно треба!
1. На деко налийте олію й викладіть на нього всі овочі з часником і запікайте при температурі 180 градусів протягом 15-20 хвилин.
2. Дістаньте овочі з духовки й дайте їм охолонути. Зніміть шкірку з помідорів, часнику, баклажана і перцю. З перцю також видаліть кісточки. Хоча, за словами Клопотенка, можна цього і не робити.
3. Овочі пропустіть через блендер, додайте перець, сіль та вершкове масло й знову перебийте блендером. Якщо хочете більш жирну ікру – додайте ще масла.
*Ікру зберігайте в холодильнику протягом двох тижнів.
Роблячи заготівлі на зиму, важливо правильно стерилізувати банки — від цього залежить не тільки цілісність, але і смак консервації.
Гречка неймовірно корисна, а крім цього смачна, якщо знати, як її готувати. Гречка запобігає утворенню жовчного каміння, знижує кров’яний тиск, зменшує ризики серцевих захворювань, а також раку грудей. Склад цієї крупи багатий міддю, магнієм, клітковин...
Тунець та лосось – два популярні варіанти морепродуктів. Таким чином, ви можете поставити запитання, яка з цих видів риби є найкращим вибором з точки зору впливу на здоров’я, передають Патріоти України. У цій статті розглядаються ці два типи риб, щоб в...