Баклажани обирайте невеликого розміру і приблизно однакові, щоб поміщалися в банку. Всі заготівлі потрібно розкладати по стерилізованих банках. Після закатування переверніть банки, укутайте чимось теплим і дочекайтеся, поки вони повністю охолонуть.
1. Наріжте баклажани кільцями товщиною 1 см і посипте сіллю, щоб вони трохи пустили сік. Залиште на 10-15 хвилин.
2. Перець чилі, часник та болгарський перець наріжте на шматки й пропустіть їх через м'ясорубку. До отриманої маси додайте сіль, оцет та воду й ретельно перемішайте.
3. Підсолені баклажани промокніть паперовим рушником від зайвої вологи. Обсмажте кільця баклажанів на пательні з достатньою кількістю соняшникової олії по дві хвилини з кожного боку.
*Додавайте олію до пательні при обсмажуванні кожної нової порції, оскільки баклажани дуже вбирають жир.
4. Підсмажені кільця баклажанів покладіть в підготовлені стерильні банки, перекладаючи заправкою. Заповніть банки доверху і злегка утрамбуйте. Наповнені банки закрийте кришками та поставте на зберігання в прохолодне місце.
Ікра з баклажанів – також один із найпопулярніших рецептів заготівель на зиму. Це і смачна намазка на хліб, і гарне доповнення до гарніру. Вона смакує і як самостійна страва. Клопотенко пропонує простий й швидкий рецепт ікри з баклажанів, який, до речі, не гірший, аніж з кабачків. Спробувати приготувати однозначно треба!
1. На деко налийте олію й викладіть на нього всі овочі з часником і запікайте при температурі 180 градусів протягом 15-20 хвилин.
2. Дістаньте овочі з духовки й дайте їм охолонути. Зніміть шкірку з помідорів, часнику, баклажана і перцю. З перцю також видаліть кісточки. Хоча, за словами Клопотенка, можна цього і не робити.
3. Овочі пропустіть через блендер, додайте перець, сіль та вершкове масло й знову перебийте блендером. Якщо хочете більш жирну ікру – додайте ще масла.
*Ікру зберігайте в холодильнику протягом двох тижнів.
Роблячи заготівлі на зиму, важливо правильно стерилізувати банки — від цього залежить не тільки цілісність, але і смак консервації.
М’ясна начинка у вигляді фаршу відрізняється для різних страв, хоч багато хто вважає, що фарш із м’яса на пельмені, котлети, біляші однакова. Для того, щоб пельмені були соковиті, треба додавати цибулю. Але часто це не так, передають Патріоти України. ...
Зіпсувати картопляне пюре може кожен. Достатньо допустити одну з трьох помилок і ваша страва буде і не смачною, і не корисною. Запам’ятайте, що не можна робити під час варіння пюре, аби наступного разу картопля була смачною, передають Патріоти України....