​Дріжджі не потрібні: Запечена сирна паска, простий рецепт

Сирне тісто запікається довго, але все рівно така паска готується значно швидше, ніж із дріжджового тіста, зазначають Патріоти України.

Якщо не хочете возитися із довгим приготуванням традиційної паски із здобного тіста, спробуйте рецепт сирної. Не потрібно очікувати піднімання тіста, адже тут прості не лише складники, але і сам спосіб приготування.

Інгредієнти:

сир кисломолочний - 200 г

яйця - 8 шт.

цукор - 100 г

мигдаль - 25 г

топлене масло - 25 мл

ванілін

Приготування:

1. Сир перебийте у блендером. Можна ще додатково перетерти через сито.

2. Яйця збийте міксером і, продовжуючи збивати, з’єднуйте із сиром.

3. Посічіть мигдаль ножем та перемішайте із цукром, топленим маслом і ваніліном.

4. Змішайте мигдаль та сирну массу.

5. Викладіть усе до форми і запікайте у розігрітій до 150-180 градусів духовці 40-50 хвилин.

Ви гріли це в мікрохвильовці? Ось чому так робити не можна

середа, 8 жовтень 2025, 18:10

Мікрохвильова піч - зручний пристрій, але деякі продукти і матеріали небезпечно нагрівати, передають Патріоти України. 1. Яйця у шкаралупі Нагрівання цілого яйця у мікрохвильовці може призвести до вибуху через накопичення пари всередині. 2. Металевий ...

Як відрізнити справжнє масло від підробки - прості способи, які врятують печінку та гаманець

середа, 8 жовтень 2025, 17:44

Багато покупців навіть не підозрюють, що звичне «масло» на прилавку може виявитися спредом або сумішшю рослинних жирів. Фахівці радять уважно перевіряти етикетку, склад і консистенцію, щоб уникнути підробок і зберегти здоров’я, передають Патріоти Украї...