Щоб створити будь-яку желеподібну страву, необхідно правильно розчинити желатин. Це одне з найголовніших правил. Якщо неправильно використовувати цей продукт, то це може погано позначитися на смаковій якості страви, передають Патріоти України.
Желатин вважається натуральним біополімерним компонентом. У ньому є фібрилярний білок, який відрізняється своїми желеутворюючими властивостями.
Всього існує два види желатину: порошковий та гранульований.
Перший вид відрізняється нижчою вартістю, якщо порівнювати з листовими аналогами. Цей компонент вважається рибним різновидом. Завдяки цьому виду можна готувати найсмачніші вегетаріанські страви. До недоліків можна віднести те, що необхідно дуже точно дотримуватись інструкції під час розведення водою. В іншому випадку можна все зіпсувати.
Другий вид – листовий. Саме з ним найзручніше працювати, так як його просто неможливо розсипати. Пластини желатину необхідно помістити у воду, і вони дуже швидко розбухнуть. Це дозволяє економити час при приготуванні страв, для яких потрібен желатин. Але й цей вид має недолік. Полягає він у тому, що його непросто знайти у магазинах. Вартість його також більша, ніж у порошкового желатину.
Перед використанням желатину його необхідно розчинити у воді. Найважливіше тут – це кількість води та самого желатину.
При розчиненні желатину необхідно враховувати певні нюанси.
На полицях магазину є швидкорозчинний желатин. Це дуже зручно, адже він дозволяє заощадити багато часу.
Його не потрібно попередньо замочувати та нагрівати. Такий желатин є ретельно подрібненими кристалами. Процес затвердіння настає вже через 30 хвилин. Звичайний желатин починає діяти через 7 годин, але який з них вибрати, вирішувати тільки вам.
Поряд із томатною пастою сметана є однією з найпопулярніших основ для підливи. Кисломолочний продукт відрізняється ніжністю та чудовим смаком. Саме тому з нього виходить дуже апетитний соус. Проте страва буде зіпсована, якщо сметана згорнулася під час ...
Щоб надати стравам виразного смаку та підкреслити інгредієнти — не обійтись без приправ, зокрема солі. І хоча сіль у помірних кількостях корисна, однак її надмірне споживання може призвести до серйозних проблем із серцем, що підвищує ризик інсульту та ...