Господиням на замітку! Що необхідно зробити, щоб желатин швидко розчинився і не було грудочок

Щоб створити будь-яку желеподібну страву, необхідно правильно розчинити желатин. Це одне з найголовніших правил. Якщо неправильно використовувати цей продукт, то це може погано позначитися на смаковій якості страви, передають Патріоти України.

Подробиці

Желатин вважається натуральним біополімерним компонентом. У ньому є фібрилярний білок, який відрізняється своїми желеутворюючими властивостями.

Види желатину

Всього існує два види желатину: порошковий та гранульований.

Перший вид відрізняється нижчою вартістю, якщо порівнювати з листовими аналогами. Цей компонент вважається рибним різновидом. Завдяки цьому виду можна готувати найсмачніші вегетаріанські страви. До недоліків можна віднести те, що необхідно дуже точно дотримуватись інструкції під час розведення водою. В іншому випадку можна все зіпсувати.

Другий вид – листовий. Саме з ним найзручніше працювати, так як його просто неможливо розсипати. Пластини желатину необхідно помістити у воду, і вони дуже швидко розбухнуть. Це дозволяє економити час при приготуванні страв, для яких потрібен желатин. Але й цей вид має недолік. Полягає він у тому, що його непросто знайти у магазинах. Вартість його також більша, ніж у порошкового желатину.

Як потрібно правильно користуватися желатином?

Перед використанням желатину його необхідно розчинити у воді. Найважливіше тут – це кількість води та самого желатину.

При розчиненні желатину необхідно враховувати певні нюанси.

  1. Щоб розвести гранули желатину, необхідно обов’язково використати воду, яка пройшла попереднє кип’ятіння. Щоб вийшов відмінний результат, вода повинна бути якомога холоднішою.
  2. Під час нагрівання желатину не можна допускати, щоб вода закипіла.
  3. Щоб желатин швидко став м’яким, знадобиться максимум 50 хвилин. Все залежить від того, наскільки точно ви будете дотримуватись інструкції.
  4. Листовий желатин не варто розділяти на дрібні фрагменти, бажано повністю розчиняти його.
  5. Навіть якщо він застиг, то достатньо нагріти його до температури 50 градусів і він знову стане м’яким, як був раніше.
  6. Перед тим як розчиняти желатин, попередньо необхідно обполоснути миску крижаною водою. Це дозволить уникнути прилипання желатину до посуду.
  7. Якщо ви розвели дуже багато желатину і він розбух, то зберігати його можна в закритій ємності ще протягом 7 днів, але не довше. Перебувати він повинен у холодильнику.
  8. Найголовніша вимога – це дотримання термінів придатності, термінів зберігання та правильного застосування компонента.

На полицях магазину є швидкорозчинний желатин. Це дуже зручно, адже він дозволяє заощадити багато часу.

Його не потрібно попередньо замочувати та нагрівати. Такий желатин є ретельно подрібненими кристалами. Процес затвердіння настає вже через 30 хвилин. Звичайний желатин починає діяти через 7 годин, але який з них вибрати, вирішувати тільки вам.

Джерело: ПростоВей

Як запекти м’ясо з апельсином і карамельною скоринкою

субота, 17 травень 2025, 18:35

Якщо ви втомилися від стандартних рецептів запеченого м’яса, а на свято хочеться приготувати цікаву страву, то запечіть свининку у вигляді гармошки з апельсином. Це не тільки дуже смачно, а й красиво, передають Патріоти України. Для приготування треба ...

Смакота! Намазка з оселедця для бутербродів, які першими розберуть на свято

субота, 17 травень 2025, 17:09

Якщо ви ламаєте голову, з чим робити бутерброди, а червона ікра чомусь за ціною кусається, то зробіть таку намазку. Не сказати, що вона дешева, проте більш бюджетна точно і дуже смачна, передають Патріоти України. Для того, щоб зробити намазку, беремо ...