Розсіл в огірках може каламутніти через бруд, що потрапив в банку, передають Патріоти України.
Разом із землею до банки могли потрапити бактерії чи спори пліснявих грибків.
Якщо банку погано стерилізували, розсіл також може каламутніти. Це тому, що огірки недостатньо прогрілися.
Проблема може бути в погано вимитих банках.
Мутність заготівлі буває пов’язана з невеликою кількістю кислоти або оцту в рецепті.
Якщо банка з помутнілими огірками здулася, їсти такі овочі не можна. Можливе зараження ботулізмом.
Якщо помутніли засолені огірочки, то нічого страшного в цьому немає.
Такі огірки каламутніють через молочнокисле бродіння. Якщо кришка плоска, ще не надулась, огірки можна дістати з банки, залити окропом, додати оцет і знову закатати.
Деякі господині рекомендують так діяти з маринованими огірками. Якщо через кілька днів після закрутки банка не вибухнула, можна прокип’ятити її і приготувати новий розсіл.
Однак ми не рекомендуємо так робити, оскільки важко з’ясувати, чи помутнів розсіл через недотримання рецептури чи від цвілі.
Краще не ризикувати, а викинути банки з огірками, що помутніли.
Приготувати м’ясо не так вже й легко. Багато новачків у кулінарії скаржаться, що виходить блюдо занадто жорстким або сухуватим, передають Патріоти України. Проте досвідчені господині знають, що треба робити, щоб продукт буквально танув у роті, а всі до...
При приготуванні котлет дуже важливо не лише вибрати хороші продукти та замісити якісний фарш, передають Патріоти України. Ключове значення набуває сам процес смаження, адже часом котлети, які вийшли ідеальними, ні в яку не хочуть відставати від поверх...