Розсіл в огірках може каламутніти через бруд, що потрапив в банку, передають Патріоти України.
Разом із землею до банки могли потрапити бактерії чи спори пліснявих грибків.
Якщо банку погано стерилізували, розсіл також може каламутніти. Це тому, що огірки недостатньо прогрілися.
Проблема може бути в погано вимитих банках.
Мутність заготівлі буває пов’язана з невеликою кількістю кислоти або оцту в рецепті.
Якщо банка з помутнілими огірками здулася, їсти такі овочі не можна. Можливе зараження ботулізмом.
Якщо помутніли засолені огірочки, то нічого страшного в цьому немає.
Такі огірки каламутніють через молочнокисле бродіння. Якщо кришка плоска, ще не надулась, огірки можна дістати з банки, залити окропом, додати оцет і знову закатати.
Деякі господині рекомендують так діяти з маринованими огірками. Якщо через кілька днів після закрутки банка не вибухнула, можна прокип’ятити її і приготувати новий розсіл.
Однак ми не рекомендуємо так робити, оскільки важко з’ясувати, чи помутнів розсіл через недотримання рецептури чи від цвілі.
Краще не ризикувати, а викинути банки з огірками, що помутніли.
Ці поради стануть у нагоді тим, хто воліє самостійно готувати цю традиційну італійську страву у себе вдома, передають Патріоти України.
Приготування їжі пов’язане не тільки зі смачними стравами, але й з краплями жиру та сміттям. Після реалізації того чи іншого рецепту, який вимагає чимало маніпуляцій, кухня потребує збирання, передають Патріоти України. Особливо це стосується плити, де...