Частою проблемою, що дає про себе знати під час приготування вареників, є «розповзання» страви. Перебуваючи в киплячій воді, страва може втратити начинку через тісто, яке лопнуло, передають Патріоти України.
Зрозуміло, блюдо, що вийшло, мало влаштує гурманів. Тому важливо дотримуватися правил приготування страви. Якщо слідувати трьом простим рекомендаціям, то вареники збережуть свою цілісність.
Тісто для вареників потрібно робити виключно на крижаній воді. В іншому випадку борошняна основа не вийде досить м’якою та еластичною.
Використовувати зайві інгредієнти не можна. Тісто для вареників повинно складатися виключно з води, просіяного борошна, яєць і солі.
Під час розкочування тіста потрібно переконатися, що основа не виходить занадто тонкою. Бажана товщина – півтора міліметра. А якщо планується використовувати соковиту начинку, то тісто має бути ще товщим.
Бажано, щоб внутрішня частина майбутньої страви не була надто вологою. Якщо це не так, є сенс попередньо заморозити начинку. Також не варто забувати про правильне співвідношення інгредієнтів: тісто та начинка повинні бути приблизно рівними за вагою.
Як тільки ви зліпили «вушка», не поспішайте відправляти їх у каструлю. Спочатку потрібно дочекатися того, щоб рідина в посуді закипіла. Переборщувати з кількістю вареників, що висипаються в каструлю, не можна. Краще варити страву в кілька етапів – за порціями.
Звичайний курячий суп перетвориться на вишукану страву, якщо додати до нього цей інгредієнт. У традиційному бульйоні з курки, крім м’яса, завжди присутні картопля, локшина та цибульно-морквяна засмажка, передають Патріоти України. Але що буде, якщо зам...
Смажена картопля є однією з найулюбленіших страв, проте далеко не завжди вона виходить смачною. Іноді смак псує надмірна кількість олії, часом частина картоплі залишається сирою, тоді як решта майже підгоріла, передають Патріоти України. Всі ці промахи...