Господиням на замітку! Штрудель з куркою, сиром і грибами - ніжність смаку зачарує кожного

Соковита пропечена начинка, загорнута в тонке хрустке тісто: цей апетитний пиріг - ідеальний до обіду чи на перекус (штрудель також можна готувати з лаваша), передають Патріоти України.

Рецептом поділився львівський кулінар Віталій Думінський.

Інгредієнти:

  • Листкове тісто 1000 г
  • Куряче філе 700 г
  • Шампіньйони 700 г
  • Цибуля 1 шт.
  • Твердий сир 250 г
  • Сметана 60 г
  • Вершкове масло 100 г
  • Рослинна олія для смаження

Приготування:

Розморожуємо тісто за інструкцією на упаковці. Гриби та цибулю нарізаємо, солимо і смажимо на розігрітій сковороді з олією до золотистого кольору. Даємо охолонути. Куряче філе відварюємо в підсоленій воді, нарізаємо невеликими кубиками та додаємо до грибів. Сир натираємо на грубій тертці, перемішуємо з грибами та курятиною. Додаємо сметану.

Тісто тонко розкачуємо. Вздовж однієї сторони викладаємо начинку. Вершкове масло розтоплюємо, змащуємо тісто навколо начинки. Загортаємо тісто в рулет, закриваємо краї. Викладаємо штрудель на деко, застелене пергаментом. Змащуємо розтопленим вершковим маслом.

Випікаємо у розігрітій до температури 190 °C духовці протягом 30−40 хвилин до рум'яної скоринки.

Варто включити в раціон! Названо спецію, яка знижує високий тиск

четвер, 6 листопад 2025, 16:44

Людям з високим кров’яним тиском кардіологи зазвичай радять звернути увагу на свій раціон й виключити зі щоденного меню солоне, гостре та жирне, а також обмежити вживання кави, міцного чаю, алкоголю та солодкого, передають Патріоти України. У гіпертоні...

Менше жиру - не завжди краще! Експерти пояснили, яке масло справді корисне

четвер, 6 листопад 2025, 13:07

Менше жиру не завжди означає більше користі. Фахівці пояснили, чому вершкове масло з вмістом жиру 80% може бути здоровішим вибором, ніж так звані легкі аналоги, передають Патріоти України. У таких «полегшених» продуктах виробники часто зменшують кількі...