Який інгредієнт додати в холодець, щоб він краще застиг - лайфхак, який врятує страву

Холодець - смачна та корисна страва, яку готують в Україні не лише на свята. Насичений м'ясний холодець може бути як закускою, так і основною стравою на столі. Його приготування займає чимало часу, до того ж потрібно знати деякі нюанси, щоб холодець застиг і був правильної консистенції, передають Патріоти України.

Спочатку потрібно розібратися, чому в деяких випадках холодець погано застигає. Найгірше застигає холодець на бульйоні з курки. Щоб страва напевно застигла, крім курячих гомілок або супового набору додавайте до холодцю ще свинину та яловичину. Щодо желатину, то його можна додавати, а можна і ні.

Якщо на ранок ви дістаєте холодець, а він досі рідкий, як суп, слід злити бульйон у каструлю і ще раз перекип'ятити його. На 1 літр води додайте 25 г желатину, розведеного в 100 мл бульйону. Додавайте желатин у бульйон, який трохи охолонув, добре перемішайте, а потім заливайте у форми.

Щоб холодець добре загуснув, багато господинь радять додавати до нього копита. А для прозорості додайте в холодець моркву, обсмажену на сковороді.

Снідати чи ні: Лікарі пояснили, що насправді відбувається з вашим організмом після ранкового прийому їжі

неділя, 23 листопад 2025, 19:10

Статус "найважливішого прийому їжі" сніданок отримав у 1960-х, коли американська дієтологиня Адель Девіс сформулювала відоме правило: “снідай як король, обідай як принц, вечеряй як жебрак”. Попри те, що сьогодні 15% дорослих регулярно пропускають перши...

Господиням на замітку! Як правильно варити горох і що додати у воду, щоб він швидко розварився і був м'яким

неділя, 23 листопад 2025, 18:45

Горох - дуже ситний і смачний продукт, який можна використовувати для приготування супів, а також пирогів і паштетів. Якщо ви хочете, щоб горох був м'яким у стравах, кулінари радять додавати соду у воду, вона зробить горох м'яким, передають Патріоти Ук...