Який шоколад є корисним для здоров'я

Шоколад вважається не лише смачним, а й корисним для здоров’я, зокрема для серця. Однак, не усі види шоколаду корисні, варто обирати лише ті, які містять понад 70% какао, передають Патріоти України з посиланням на сайт Health.

Акцент на какао

Головним інгредієнтом шоколаду є насіння какао, які містять флаваноли - різновид поліфенолів, пов’язаних зі зниженням ризику серцевих захворювань і діабету. Багато досліджень впливу шоколаду на здоров’я серця зосереджено на чорному шоколаді з принаймні 70% какао, який містить більше флаванолів, ніж молочний і білий шоколад.

Дослідники виявили, що група, яка приймала добавки, мала на 27% менший ризик смертей від серцево-судинних захворювань. Інше дослідження, проведене в січні 2024 року, показало, що темний шоколад може знизити ризик високого кров’яного тиску та венозної тромбоемболії - стану, який виникає, коли у венах утворюються тромби.

Чи корисні цукерки

Дієтолог Мішель Рутенштейн розповіла, що менш імовірно, що стандартні шоколадні цукерки принесуть користь серцю. Білий шоколад не містить какао-бобів. Боби, які потрапляють у вироби з чорного та молочного шоколаду, зазвичай проходять процеси, які можуть значно знизити вміст флаванолу. Наприклад, одне дослідження показало, що ферментація або смаження під час виробництва може зменшити загальну кількість флаванолів у какао більш ніж у 10 разів.

Як результат, шоколадні цукерки зазвичай не містять таких же корисних для серця переваг, як какао в необробленому вигляді. Крім того, шоколадні цукерки містять цукор, жир і калорії, які можуть негативно вплинути на серце, якщо зловживати занадто багато.

Надмірне споживання будь-яких шоколадних цукерок може сприяти підвищенню рівня холестерину та іншим проблемам зі здоров’ям.

Любите гречку? Ось що обов’язково потрібно про неї знати

субота, 12 липень 2025, 17:09

Гречана крупа - не новинка на українських столах, але багато хто досі не знає, що вона буває різною й що її корисні властивості залежать від способу обробки. Біла чи смажена, у гарнірі чи як начинка - гречка заслуговує на більше місце в нашому раціоні,...

Пийте каву правильно: Коли вона працює, а коли шкодить кишківнику

субота, 12 липень 2025, 13:05

Мільйони людей починають день з кави ще до сніданку. Але чи така звичка дійсно корисна для шлунково-кишкового тракту? Експерти розповідають, коли кава на голодний шлунок . це стимул, а коли - шкода, передають Патріоти України. Кава стимулює вироблення ...