Який шоколад є корисним для здоров'я

Шоколад вважається не лише смачним, а й корисним для здоров’я, зокрема для серця. Однак, не усі види шоколаду корисні, варто обирати лише ті, які містять понад 70% какао, передають Патріоти України з посиланням на сайт Health.

Акцент на какао

Головним інгредієнтом шоколаду є насіння какао, які містять флаваноли - різновид поліфенолів, пов’язаних зі зниженням ризику серцевих захворювань і діабету. Багато досліджень впливу шоколаду на здоров’я серця зосереджено на чорному шоколаді з принаймні 70% какао, який містить більше флаванолів, ніж молочний і білий шоколад.

Дослідники виявили, що група, яка приймала добавки, мала на 27% менший ризик смертей від серцево-судинних захворювань. Інше дослідження, проведене в січні 2024 року, показало, що темний шоколад може знизити ризик високого кров’яного тиску та венозної тромбоемболії - стану, який виникає, коли у венах утворюються тромби.

Чи корисні цукерки

Дієтолог Мішель Рутенштейн розповіла, що менш імовірно, що стандартні шоколадні цукерки принесуть користь серцю. Білий шоколад не містить какао-бобів. Боби, які потрапляють у вироби з чорного та молочного шоколаду, зазвичай проходять процеси, які можуть значно знизити вміст флаванолу. Наприклад, одне дослідження показало, що ферментація або смаження під час виробництва може зменшити загальну кількість флаванолів у какао більш ніж у 10 разів.

Як результат, шоколадні цукерки зазвичай не містять таких же корисних для серця переваг, як какао в необробленому вигляді. Крім того, шоколадні цукерки містять цукор, жир і калорії, які можуть негативно вплинути на серце, якщо зловживати занадто багато.

Надмірне споживання будь-яких шоколадних цукерок може сприяти підвищенню рівня холестерину та іншим проблемам зі здоров’ям.

Це справді працює! Як зберігати банани, щоб вони лишалися свіжими на п'ять днів довше

неділя, 9 листопад 2025, 12:10

Банани досить важко зберігати свіжими. Невдовзі ви можете помітити, що вони стають коричневими та розм’якшуються, а це означає, що їх можна використовувати лише для чогось на кшталт домашнього бананового хліба, передають Патріоти України. Але, як вияви...

Не робіть помилок! Ніколи не зберігайте молоко у цій частині холодильника - так воно швидко зіпсується

неділя, 9 листопад 2025, 8:14

Якщо ви зберігаєте молоко в дверцятах холодильника, це означає, що воно може швидше зіпсуватися. Адже коли ви відкриваєте їх, продукт потрапляє у зону перепаду температур, що впливає на його свіжість, передають Патріоти України. Натомість, вам слід "по...