Який шоколад є корисним для здоров'я

Шоколад вважається не лише смачним, а й корисним для здоров’я, зокрема для серця. Однак, не усі види шоколаду корисні, варто обирати лише ті, які містять понад 70% какао, передають Патріоти України з посиланням на сайт Health.

Акцент на какао

Головним інгредієнтом шоколаду є насіння какао, які містять флаваноли - різновид поліфенолів, пов’язаних зі зниженням ризику серцевих захворювань і діабету. Багато досліджень впливу шоколаду на здоров’я серця зосереджено на чорному шоколаді з принаймні 70% какао, який містить більше флаванолів, ніж молочний і білий шоколад.

Дослідники виявили, що група, яка приймала добавки, мала на 27% менший ризик смертей від серцево-судинних захворювань. Інше дослідження, проведене в січні 2024 року, показало, що темний шоколад може знизити ризик високого кров’яного тиску та венозної тромбоемболії - стану, який виникає, коли у венах утворюються тромби.

Чи корисні цукерки

Дієтолог Мішель Рутенштейн розповіла, що менш імовірно, що стандартні шоколадні цукерки принесуть користь серцю. Білий шоколад не містить какао-бобів. Боби, які потрапляють у вироби з чорного та молочного шоколаду, зазвичай проходять процеси, які можуть значно знизити вміст флаванолу. Наприклад, одне дослідження показало, що ферментація або смаження під час виробництва може зменшити загальну кількість флаванолів у какао більш ніж у 10 разів.

Як результат, шоколадні цукерки зазвичай не містять таких же корисних для серця переваг, як какао в необробленому вигляді. Крім того, шоколадні цукерки містять цукор, жир і калорії, які можуть негативно вплинути на серце, якщо зловживати занадто багато.

Надмірне споживання будь-яких шоколадних цукерок може сприяти підвищенню рівня холестерину та іншим проблемам зі здоров’ям.

Буде як у ресторані! Як приготувати смачний кляр до будь-якого м’яса

неділя, 8 червень 2025, 6:12

Коли обсмажуватимете м’ясо на сковорідці, буде хрумка скоринка зверху і м’яке соковите м’ясо всередині, передають Патріоти України. Відділіть білок від жовтка, жовтки збийте, а білки відправте охолоджуватися в холодильник. У миску зі збитими жовтками д...

Розставлено крапки над "і": Що корисніше - лосось чи курятина

неділя, 8 червень 2025, 5:40

Лосось і курятина - два популярні джерела білка, які часто з’являються в раціоні тих, хто стежить за здоров’ям. Обидва продукти мають високий вміст поживних речовин, але відрізняються за складом жирів, вітамінів і калорійністю, передають Патріоти Украї...