Ідеальна випічка до Великодня - як приготувати вдома вінок-плетінку

Українська фудблогерка Христина Хрін напередодні Великодня порадила черговий рецепт святкової випічки. Цього разу це вінок-плетінка. Тісто тут ніжне і пухке, а начинка додає свою «родзинку», передають Патріоти України.

Складові:

  • борошно пшеничне 500 г
  • тепле молоко 250 мл
  • цукор 70 г
  • 1 яйце
  • сухі дріжджі -10 г
  • м'яке вершкове масло 50 г
  • сіль, ванільний цукор за смаком
  • цедра апельсина 1,5 ч. л
  • сік апельсина 30 мл
  • рослинна олія 20 мл

Начинка:

  • масло вершкове м'яке 60 г
  • цукор 50 г
  • кориця 1,5 ч. л
  • мелений мигдаль 70 г

Випікаємо вінок-плетінку при температурі 160 градусів 45 хвилин.

Розставлено крапки над "і": Пити воду під час їжі - здорова звичка чи серйозна помилка

четвер, 11 грудень 2025, 18:35

Багато хто вважає, що вживання води під час їди - це правильне розв'язання проблем з травленням. Згідно з цим популярним міфом, рідина розбавляє шлункову кислоту, уповільнюючи активність ферментів і призводячи до здуття живота. Це переконання настільки...

Це вражає! Періодичне голодування змінює мозок і мікробіом кишківника, – дослідження

четвер, 11 грудень 2025, 16:30

Нове дослідження китайських вчених показало, що дієта з періодичним обмеженням калорій може викликати значні зміни як у діяльності мозку, так і в складі кишкового мікробіому, передають Патріоти України. Це відкриття може стати ключем до ефективнішої бо...