Ідеальна випічка до Великодня - як приготувати вдома вінок-плетінку

Українська фудблогерка Христина Хрін напередодні Великодня порадила черговий рецепт святкової випічки. Цього разу це вінок-плетінка. Тісто тут ніжне і пухке, а начинка додає свою «родзинку», передають Патріоти України.

Складові:

  • борошно пшеничне 500 г
  • тепле молоко 250 мл
  • цукор 70 г
  • 1 яйце
  • сухі дріжджі -10 г
  • м'яке вершкове масло 50 г
  • сіль, ванільний цукор за смаком
  • цедра апельсина 1,5 ч. л
  • сік апельсина 30 мл
  • рослинна олія 20 мл

Начинка:

  • масло вершкове м'яке 60 г
  • цукор 50 г
  • кориця 1,5 ч. л
  • мелений мигдаль 70 г

Випікаємо вінок-плетінку при температурі 160 градусів 45 хвилин.

Як зробити огірки хрусткими та смачними - простий трюк, який ви повинні спробувати

неділя, 20 липень 2025, 12:12

Огірки - це універсальний інгредієнт, який додає свіжість та хрумкість у страви, але часто вони можуть стати водянистими та втрачають свій апетитний вигляд у салатах чи сандвічах. Виявляється, є простий спосіб уникнути цієї проблеми та зробити огірки з...

Чи впливають молочні продукти на якість сну? Лікар дав неочікувану відповідь

неділя, 20 липень 2025, 8:12

Чи є молоко та сир причиною ваших кошмарів і проблем зі сном? Лікар Еллі Кеннон дає неочікувану відповідь, передають Патріоти України. Проблеми з сном можуть мати безліч причин — від стресу до несприятливих умов у спальні. Однак чи може бути, що молочн...