Є секрет! Як правильно варити креветки, щоб зберегти їх смак

Морепродукти потребують особливої обережності в плані приготування. Їх легко можна зіпсувати. Креветки можуть стати гумовими та втратити свій смак. Щоб цього не було, потрібно дотримуватися технології приготування, передають Патріоти України.

Подробиці

Якщо ви хочете зберегти смак та аромат, потрібно повільно розморожувати креветки. Краще це робити не на столі. З морозильної камери перекладіть креветки в холодильник.

Креветки не потребують тривалого відварювання. Термічна обробка може зіпсувати продукт. Якщо переварити креветки, вони будуть гумовими.

Для стандартних креветок вистачить 1-2 хвилин термічної обробки після закипання води. Якщо креветки великі, час трохи треба збільшити до 3 хвилин. Класти краще вже в киплячу воду та засікати час. Якщо ви готуєте королівські креветки, варити потрібно 5 хвилин.

Хочеться солоного, солодкого і кислого? Дізнайтесь, чого насправді не вистачає вашому організму

п’ятниця, 10 жовтень 2025, 18:15

Дієтологи зазначають: таке бажання може вказувати на дефіцит електролітів, вітамінів або мінералів, передають Патріоти України. Що може означати кожен смак:. Що робити:. Попередження: постійне бажання всіх трьох смаків може сигналізувати про порушення ...

Ви могли не здогадуватися! ТОП-6 продуктів, які містять прихований цукор

п’ятниця, 10 жовтень 2025, 17:15

Багато продуктів у нашому раціоні містять прихований цукор, навіть якщо вони здаються здоровими. Часте вживання таких продуктів може спричинити набір ваги, проблеми з зубами і енергетичні спади, передають Патріоти України. Найпоширеніші продукти з прих...