Є секрет! Як правильно варити креветки, щоб зберегти їх смак

Морепродукти потребують особливої обережності в плані приготування. Їх легко можна зіпсувати. Креветки можуть стати гумовими та втратити свій смак. Щоб цього не було, потрібно дотримуватися технології приготування, передають Патріоти України.

Подробиці

Якщо ви хочете зберегти смак та аромат, потрібно повільно розморожувати креветки. Краще це робити не на столі. З морозильної камери перекладіть креветки в холодильник.

Креветки не потребують тривалого відварювання. Термічна обробка може зіпсувати продукт. Якщо переварити креветки, вони будуть гумовими.

Для стандартних креветок вистачить 1-2 хвилин термічної обробки після закипання води. Якщо креветки великі, час трохи треба збільшити до 3 хвилин. Класти краще вже в киплячу воду та засікати час. Якщо ви готуєте королівські креветки, варити потрібно 5 хвилин.

ТОП-6 хитрощів, які дозволять приготувати смачні котлети

вівторок, 13 травень 2025, 13:05

Якщо котлети не розвалилися на сковороді, вийшли цілісні, м’які, ніжні і соковиті, то можна з упевненістю говорити про кулінарний успіх. Справа в тому, що приготувати ідеальну м’ясну страву досить складно. У багатьох випадках страва втрачає цілісність ...

Це здивує! Що буде з організмом, якщо відмовитися від кави на користь чаю

вівторок, 13 травень 2025, 11:22

Кожна друга людина на Землі обирає саме чай замість кави. До речі, цей напій більш популярний а Англії, а не на батьківщині - у Китаї, передають Патріоти України з посиланням на ТСН. Саме в чорному чаї є багато корисних елементів, які позитивно впливаю...