Є секрет! Як правильно варити квасолю, щоб вона не розвалилася

Квасоля готується просто, але не швидко, передають Патріоти України.

Близько години потрібно варити її і ще щонайменше 6 годин боби попередньо потрібно замочувати.

Подробиці

Половина успіху у приготуванні квасолі – у замочуванні.

Квасолю замочують кип’яченою холодною водою в наступній пропорції – на склянку квасолі три склянки води.

Тарілку з квасолею потрібно накрити та залишити при кімнатній температурі.

Воду кожні кілька годин потрібно міняти. Якщо такої можливості немає, квасолю потрібно поставити у холодильник.

Як зварити квасолю, щоб вона була м’яка?

Ось кілька порад від досвідчених кулінарів.

Не залишайте квасолю у воді на 8 годин та більше – боби можуть закиснути.

Якщо немає часу, замочити квасолю можна на годину в окропі. Потім потрібно ще годину їй дати постояти, і потім починати варити.

Але все ж таки краще замочувати квасолю в холодній воді.

Вариться квасоля 40-60 хвилин. У суп можна класти квасолю після замочування – вона звариться разом із м’ясом та овочами.

Щоб квасоля була м’якшою, після промивання щедро обдайте боби окропом.

При варінні додайте в каструлю ложку соняшникової олії.

А при замочуванні додайте у воду щіпку соди.

Є секрет! Що додати у фарш для котлет, щоб були соковиті

неділя, 23 лютий 2025, 7:12

Якщо ви хочете приготувати смачні та соковиті котлети, то обов’язково додайте у фарш інгредієнти, що втримають апетитний м’ясний сік. Лише досвідчені господині знають, що пісний фарш можна врятувати від сухості за допомогою замороженого вершкового масл...

Ви будете здивовані! Скільки хвилин можна тримати чайний пакетик в горнятку

неділя, 23 лютий 2025, 6:39

Чай у пакетиках створили, щоб зробити заварювання простішим і швидшим, особливо в дорозі, на роботі чи в інших не надто зручних умовах, передають Патріоти України з посиланням на ТСН. Згодом така форма чаю прижилася, і багато людей відмовилися від трад...