Є секрет! Як правильно варити квасолю, щоб вона не розвалилася

Квасоля готується просто, але не швидко, передають Патріоти України.

Близько години потрібно варити її і ще щонайменше 6 годин боби попередньо потрібно замочувати.

Подробиці

Половина успіху у приготуванні квасолі – у замочуванні.

Квасолю замочують кип’яченою холодною водою в наступній пропорції – на склянку квасолі три склянки води.

Тарілку з квасолею потрібно накрити та залишити при кімнатній температурі.

Воду кожні кілька годин потрібно міняти. Якщо такої можливості немає, квасолю потрібно поставити у холодильник.

Як зварити квасолю, щоб вона була м’яка?

Ось кілька порад від досвідчених кулінарів.

Не залишайте квасолю у воді на 8 годин та більше – боби можуть закиснути.

Якщо немає часу, замочити квасолю можна на годину в окропі. Потім потрібно ще годину їй дати постояти, і потім починати варити.

Але все ж таки краще замочувати квасолю в холодній воді.

Вариться квасоля 40-60 хвилин. У суп можна класти квасолю після замочування – вона звариться разом із м’ясом та овочами.

Щоб квасоля була м’якшою, після промивання щедро обдайте боби окропом.

При варінні додайте в каструлю ложку соняшникової олії.

А при замочуванні додайте у воду щіпку соди.

Є секрет! Що робити, щоб деруни вбирали менше олії

п’ятниця, 27 червень 2025, 19:10

Картопляні оладки – проста, дешева та смачна страва. Єдиний їхній недолік, через який ми не смажимо їх дуже часто, полягає в тому, що вони вбирають багато жиру. Це робить їх калорійними та важкоперетравлюваними. На щастя, є різні способи вирішення цієї...

Не відірватися! Як приготувати смачний лимонний квас

п’ятниця, 27 червень 2025, 17:14

У спеку ми багато п’ємо рідини: вода і компоти, морс і лимонад, мохіто і смузі… А про квас вже й говорити нічого: якого тільки немає! Спробуйте зробити дуже смачний і легкий у приготуванні – лимонний квас. Тим більше і продуктів для нього треба небагат...