Квасоля готується просто, але не швидко, передають Патріоти України.
Близько години потрібно варити її і ще щонайменше 6 годин боби попередньо потрібно замочувати.
Половина успіху у приготуванні квасолі – у замочуванні.
Квасолю замочують кип’яченою холодною водою в наступній пропорції – на склянку квасолі три склянки води.
Тарілку з квасолею потрібно накрити та залишити при кімнатній температурі.
Воду кожні кілька годин потрібно міняти. Якщо такої можливості немає, квасолю потрібно поставити у холодильник.
Як зварити квасолю, щоб вона була м’яка?
Ось кілька порад від досвідчених кулінарів.
Не залишайте квасолю у воді на 8 годин та більше – боби можуть закиснути.
Якщо немає часу, замочити квасолю можна на годину в окропі. Потім потрібно ще годину їй дати постояти, і потім починати варити.
Але все ж таки краще замочувати квасолю в холодній воді.
Вариться квасоля 40-60 хвилин. У суп можна класти квасолю після замочування – вона звариться разом із м’ясом та овочами.
Щоб квасоля була м’якшою, після промивання щедро обдайте боби окропом.
При варінні додайте в каструлю ложку соняшникової олії.
А при замочуванні додайте у воду щіпку соди.
Картопляні оладки – проста, дешева та смачна страва. Єдиний їхній недолік, через який ми не смажимо їх дуже часто, полягає в тому, що вони вбирають багато жиру. Це робить їх калорійними та важкоперетравлюваними. На щастя, є різні способи вирішення цієї...
У спеку ми багато п’ємо рідини: вода і компоти, морс і лимонад, мохіто і смузі… А про квас вже й говорити нічого: якого тільки немає! Спробуйте зробити дуже смачний і легкий у приготуванні – лимонний квас. Тим більше і продуктів для нього треба небагат...