Є секрет! Як правильно варити квасолю, щоб вона не розвалилася

Квасоля готується просто, але не швидко, передають Патріоти України.

Близько години потрібно варити її і ще щонайменше 6 годин боби попередньо потрібно замочувати.

Подробиці

Половина успіху у приготуванні квасолі – у замочуванні.

Квасолю замочують кип’яченою холодною водою в наступній пропорції – на склянку квасолі три склянки води.

Тарілку з квасолею потрібно накрити та залишити при кімнатній температурі.

Воду кожні кілька годин потрібно міняти. Якщо такої можливості немає, квасолю потрібно поставити у холодильник.

Як зварити квасолю, щоб вона була м’яка?

Ось кілька порад від досвідчених кулінарів.

Не залишайте квасолю у воді на 8 годин та більше – боби можуть закиснути.

Якщо немає часу, замочити квасолю можна на годину в окропі. Потім потрібно ще годину їй дати постояти, і потім починати варити.

Але все ж таки краще замочувати квасолю в холодній воді.

Вариться квасоля 40-60 хвилин. У суп можна класти квасолю після замочування – вона звариться разом із м’ясом та овочами.

Щоб квасоля була м’якшою, після промивання щедро обдайте боби окропом.

При варінні додайте в каструлю ложку соняшникової олії.

А при замочуванні додайте у воду щіпку соди.

Чому після роботи так тягне на фастфуд - лікарі пояснили несподівану причину

неділя, 14 грудень 2025, 13:05

Бажання накинутися на фастфуд після важкого робочого дня - цілком нормальна реакція організму, а не прояв слабкої сили волі. Про це заявляють лікарі, пояснюючи, що вся справа - у перевтомі мозку, передають Патріоти України. Після тривалого напруження м...

А ви це знали? Час сніданку має значення - ось коли їсти, щоб організм спалював жир

неділя, 14 грудень 2025, 10:59

Багато людей стикаються з проблемою позбавлення від надлишкових кілограмів. Часто це пов’язано не лише з кількістю спожитої їжі, а й з тим, в яку пору доби ми сідаємо за стіл. Виявляється, час прийому їжі має вагоме значення, особливо коли йдеться про ...