Є секрет! Як зберегти яскравий колір варених та тушкованих овочів

Термічна обробка нерідко позбавляє овочі апетитного та красивого зовнішнього вигляду. Однак будь-якому кулінару хочеться, щоб страва зберігала яскравий колір навіть після варіння чи гасіння. І досягти такого результату досить просто, передають Патріоти України.

Подробиці

Якщо піти на певні хитрощі, то овочі будуть виглядати апетитно, незважаючи на обробку у киплячій воді.

Що має зробити кулінар

Якщо мова йде про червоні або фіолетові овочі (наприклад, буряки), то варити їх бажано в підкисленій воді.

Зрозуміло, що для цього в рідину треба додати якийсь кислий інгредієнт. Можна використовувати невелику кількість оцту (1-2 ст. л на всю каструлю).

Однак якщо ви не хочете застосовувати цей компонент і вважаєте, що він може зіпсувати овочеву страву, краще додати сік лимона. Об’єм цього інгредієнта має бути аналогічним – одна-дві столові ложки.

А що робити з рештою овочів

При варінні чи тушкуванні овочів інших кольорів правила простіші.

Якщо продукти є зеленими (горошок, броколі), то при їх термічній обробці досить просто не накривати кришкою каструлю.

При дотриманні цієї простої рекомендації з посуду швидше виходитиме пара. Це означає, що залишиться менше речовин, що руйнують хлорофіл.

Якщо ви варите помаранчеві або жовті овочі (наприклад, моркву), то можете взагалі не турбуватися: яскравий колір збережеться незалежно від того, чи використовуєте ви кришку і чи додаєте ви кислий компонент.

Навіщо класти на деко бананову шкірку при запіканні м’яса - несподіваний кулінарний лайфхак

понеділок, 31 березень 2025, 19:12

Запікання в духовці – один з найпопулярніших варіантів термічної обробки м’яса. Однак перед тим, як викласти м’ясні шматочки на деко, варто скористатися одним маловідомим лайфхаком, передають Патріоти України. Йдеться про використання бананової шкірки....

Як зварити буряк за 15 хвилин без зайвої мороки

понеділок, 31 березень 2025, 18:12

Неприємний запах на кухні, коли у каструлі вариться буряк, знайомий всім без виключення. Процес приготування займає 30-60 хвилин, а хотілося б зробити це швидше. Є способи, які дозволяють скоротити час очікування, та позбутись специфічного овочевого за...