Є секрет! Як зварити філе, щоб було не сухим, а соковитим

Сухе куряче філе — страшний сон тих, хто на дієті або планує приготувати святковий салат. Цю проблему вже давно розв’язали кулінари, тому читайте й запам’ятайте, що треба для того, щоб філе було м’яким, ароматним та соковитим, передають Патріоти України.

Подробиці

Ніколи не варіть філе у воді та ще й солоній — це зіпсує навіть філе молодесенької курочки. Для ідеального приготування куряче філе потрібно попередньо промити, висушити та натерти сіллю з улюбленими прянощами. Залиште на 20-30 хвилин для швидкого маринування. А власне варити треба не у воді, а у молоці.

На 1 кг філе потрібно близько 1 л молока. Доведіть молоко до кипіння, опустіть підготовлене філе (молоко має лише покрити м’ясо). Оскільки м’ясо було маринованим, то термічна обробка має бути швидкою — не довше, ніж 10 хвилин після кипіння. Після чого зніміть каструлю з вогню, закутайте рушничком та витримайте 2 години. Філе буде неймовірно ніжним та соковитим саме завдяки молоку та правильному маринуванню. Спробуйте — вам сподобається!

Кава з молоком: користь чи шкода? Розкриваємо правду

неділя, 13 липень 2025, 11:56

Для багатьох з нас ранкова кава - це необхідний ритуал, а додавання молока здається цілком природним. Але чи підходить кава з молоком усім? Експерти попереджають: для деяких людей вона може завдати шкоди, передають Патріоти України. Чи зменшує молоко к...

Що станеться з вашим тілом, якщо ви відмовитесь від кави? Ви будете здивовані

неділя, 13 липень 2025, 11:44

Для багатьох ранкова чашка кави - незмінний ритуал, який заряджає енергією на цілий день. Але що станеться з вашим тілом, якщо відмовитись від улюбленого напою? Експерти з харчування розповідають про найважливіші зміни, які можуть вас здивувати, переда...